Slăbeşte cu grapefruit!

Grapefruitul este un fruct bogat în vitamine şi antioxidanţi şi are foarte puţine calorii, aproximativ 40 la un fruct de 100 de grame.
12.02.2014
Slăbeşte cu grapefruit!

Grapefruitul este un fruct bogat în vitamine şi antioxidanţi şi are foarte puţine calorii, aproximativ 40 la un fruct de 100 de grame.

Numeroasele studii realizate arată că citricele, în special grapefruitul, consumate în stare naturală (nu suc) ajută la combaterea poftelor alimentare şi conferă saţietate, precum şi protecţie împotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul stomacal, esofagian sau cel de colon.

Aceste proprietăţi miraculoase ale grapefruitului se datorează compuşilor benefici din fruct, între care amintim mineralele (calciu, fosfor, potasiu, fier, siliciu), antioxidanţii (licopen, limonoizi), fibrele şi vitaminele (B1, B2, B5, C).

De asemenea, cercetările au relevat că un consum de două grapefruituri pe zi scade nivelul de colesterol “rău” şi trigliceride, contribuind la scăderea în greutate (vezi în ce constă dieta cu grapefruit) prin arderea grăsimilor.

Mai mult decât atât, grapefruitul conţine flavonoide, substanţe care menţin sănătatea organismului şi previn degradarea la nivel celular, reducând astfel semnificativ riscul de afecţiuni degenerative precum boala Alzheimer sau Parkinson.

Aveţi însă grijă dacă luaţi medicamente, deoarece grapefruitul poate perturba efectul acestora.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Tenul gras: îngrijire, curățare, ingrediente pe care să le folosești