Muzica ritmata bate stresul

Muzica ritmata combate stresul, iar cea vesela binedispune oamenii.
  • Publicat:
Muzica ritmata bate stresul
no title

Muzica ritmata combate stresul, iar cea vesela binedispune oamenii, facandu-i pe acestia sa creada ca toti cei din jurul lor sunt la fel de fericiti ca si ei, au descoperit cercetatorii britanici, scrie dailymail.co.uk.

Coordonatorul studiului a testat efectul produs de 120 de cantece si sunete asupra starii de dispozitie a 46 de voluntari.

De exemplu, cei care au ascultat piese ale trupei Girls Aloud sau Simfonia a IX-a de Beethoven credeau in acele momente ca si ceilalti din jurul lor se aflau intr-o dispozitie buna. In schimb, cei care au ascultat jazz, de pilda, credeau ca toti ceilalti sunt tristi si deprimati.

De asemenea, s-a descoperit ca muzica ritmata ii face pe oameni sa suporte mai usor stresul cotidian si le creeaza iluzia ca sunt inconjurati de persoane fericite si vesele.

Relele socializarii on-line

Retelele de socializare on-line determina schimbari comportamentale, utilizatorii lor avand tendinta de a deveni mai putin atenti la cei din jur si mai nesiguri in ceea ce priveste propria identitate, potrivit unui specialist britanic, informeaza Media Guardian.

Expertul este de parere ca „la mijlocul secolului XXI mintea umana va fi aproape infantila” din aceasta cauza. Pe de alta parte, sustine ca identitatea unui individ poate fi afectata de folosirea platformelor sociale, prin faptul ca aceste site-uri ii fac pe tineri dependenti de reactiile si opiniile celorlalti.

Depresia recesiunii
Barbatii depun mari eforturi pentru a face fata impactului emotional produs de criza economica mondiala, potrivit unui sondaj efectuat de Fundatia de caritate specia­li­zata in probleme mintale Mind, anunta bbc.co.uk.

Aproape 40% dintre cei 2.000 de barbati luati in calcul au recunos­cut faptul ca se simt foarte descurajati in privinta sigurantei locului de munca si ca se gândesc aproape tot timpul la serviciu si la bani.

Doar 29% dintre ei s-au de­clarat dispusi sa discute cu prietenii sau cu familiile lor despre problemele pe care le aveau. Comparativ cu 53% dintre femei. O treime dintre ei au declarat ca s-ar simti rusinati daca ar cere ajutor de specialitate.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân