Frustrat din cauza banilor? Iată ce motiv ar putea fi în spatele nemulțumirii

Te-ai gândit să te plătești și pe tine, așa cum faci lunar cu utilitățile, chiria?
  • Publicat:
Frustrat din cauza banilor? Iată ce motiv ar putea fi în spatele nemulțumirii
Banii te frustrează? foto: Shutterstock

Persoanele care nu au venituri financiare constante se plâng des la capitolului bani. Și este de înțeles. Însă chiar și persoanele cu salarii bune și aparent cu tot ceea ce le trebuie au frustrări legate de bani. De ce oare?

Unele persoane se confruntă cu următoarea situație. Lucrează, au familie și frustrarea că lucrează doar pentru ceilalți, pentru facturi pentru chirie. De ce? ”Frustrarea apare atunci când cheltuiești bani doar pentru lucrurile pe care nu le percepi importante pentru tine.  Adică nu sunt prioritizate de mintea ta subconstiență.

Unele facturi nu sunt în concordanță cu visele cele mai frumoase ale ambilor parteneri

De exemplu dacă ești pasionat de vacanțe și cheltuiești bani pe vacanțe atunci nu ești frustrat. Însă dacă ai cumpărat o casă deși poate casa nu era o prioritate pentru tine (și ai făcut-o pentru că așa trebuie sau ai respectat dorința partenerului) și tu ai fi preferat să cheltuiești banii pe vacanțe, atunci de fiecare dată când vei plati rata lunară vei simți frustrare” explică Maria Cristina Banu, coach financiar.

Cum să elimini frustrări de genul acesta?

Cu cât te cunoști mai bine și îți conștientizezi prioritățile personale cu atât poți să îți gestionezi mai bine banii sau să negociezi mai bine cu partenerul pe ce să cheltuiți banii familiei, astfel încât amândoi să fiți împliniți. ”Chiar dacă în bugetul familiei pot apărea lucruri care nu sunt prioritare pentru tine, important este să existe un echilibru între ce plătești și ce simți că primești, sau ce plătești și ce valoare îți creezi.  Aici vorbim inclusiv de construirea siguranței financiare vs. a cheltui doar pe lifestyle un subiect de ceartă și conflict pentru unele cupluri” a mai explicat coach-ul financiar.

Tu te răsplătești pentru munca ta?

Fiecare cuplu trebuie să stabilească ce valori înalte au ei ca și familie și să respecte. ”Tocmai pentru ca valorile înalte  ale partenerilor dictează pe ce își vor cheltui aceștia banii,  eu imi încurajez clienții să își aloce lunar o plată către ei. Adică după ce încasează salariul sau veniturile lunare să își transfere o sumă de bani fixă într-un cont care este doar al lor și în care au libertatea să aloce acei bani către prioritățile lor” a mai subliniat Maria Cristina Banu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân