Deadline-ul verii: „de luat concediu“

Vacantele sunt nemaipomenite pentru creativitate, productivitate si ne scapa o buna bucata de vreme de ticaloasa senzatie de epuizare.
  • Publicat:
Deadline-ul verii: „de luat concediu“
Deadline-ul verii: „de luat concediu“

O sa spuneti ca nu e momentul, o sa adaugati si ca nu exista bani, o sa pomeniti si criza, restructurarile, privirea sefului care, credeti, va urmareste pretutindeni intr-o asa perioada grea. Iar eu o sa va raspund ca mai bine cititi despre beneficiile vacantei si apoi mai discutam.

Oriunde, oricat, oricum, numai plecati in concediu. Din urmatoarele motive, verificate de diversi medici/cercetatori/psihologi: vacantele sunt nemaipomenite pentru creativitate, productivitate si ne scapa o buna bucata de vreme de ticaloasa senzatie de epuizare.

Pana la urma ce alegeti intre a fi mereu prezenti la serviciu ca sa faceti impresie chipurile, dar sa fiti in realitate lipsiti de orice vlaga, si o intoarcere „in forta” cu idei reusite si propuneri de proiecte ce nu pot fi refuzate. Vacantele ne coboara nivelul stresului si ne tin sanatosi – sunt multe studiile medicale care demonstreaza ca persoanele care sar peste concediu ajung mai des in fata cabinetelor, pentru consultatii.

Din da­tele medicilor din New York, care au luat in calcul 12.000 de barbati cu varste intre 35 si 57 de ani, cei care si-au luat concediu an de an si-au redus per total riscul de deces cu 20%, iar riscul de de­ces din cauza unei boli de inima cu 30%.

Colegii lor cercetatori din Wisconsin, ca­re s-au concentrat in schimb pe doam­ne, ne asigura ca femeile care pleaca frecvent in vacante sunt mai putin tensionate, deprimate, obosite si mai satisfacute de casniciilor lor.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Fii sociabila daca vrei sa ai succes
Fii sociabila daca vrei sa ai succes
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân