Fii sociabila daca vrei sa ai succes

Nu sarmul personal asigura succesul. Faptul ca oamenii vor fi bine primiti ori respinsi de ceilalti depinde mai mult de actiunile lor decat de propria imagine.
  • Publicat:
Fii sociabila daca vrei sa ai succes
Fii sociabila daca vrei sa ai succes

Cu atitudinea cum stai? Caci se pare ca nu sarmul personal asigura succesul. Faptul ca oamenii vor fi bine primiti ori respinsi de ceilalti depinde mai mult de actiunile lor decat de propria imagine.

Intr-un studiu canadian, psihologii au selectat 34 de persoane, toate fie deasupra, fie sub media de autoapreciere. Participantii si-au dat apoi cu presupusul daca vor fi agreati de ceilalti din grup, apoi au discutat intre ei fiind filmati.

Ulterior, toti cei care au vizionat filmul au indicat gradul lor de dorinta de a cunoaste persoana intervievata sau sa aprecieze prietenia si caldura acesteia. Presupunerile subiectilor in ceea ce priveste acceptarea lor sociala au fost corecte, dar remarcile pozitive pe care le-au avut au depins insa de gradul de intelegere aratat, nu de capacitatea lor de autoevaluare.

Intr-un alt studiu, s-a dovedit ca celor care anticipau respingerea nu le lipsea adaptarea sociala, dar se comportau distant cu ceilalti probabil pentru autoprotejare. Oamenii pot sa nu-si dea seama de caldura pe care o arata, sunt de parere psihologii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Vaneaza vampirii energetici!
Vaneaza vampirii energetici!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân