Cum să gândești pozitiv. 5 trucuri psihologice care te vor ajuta să fii mai optimistă în viață

  • Publicat:
Cum să gândești pozitiv. 5 trucuri psihologice care te vor ajuta să fii mai optimistă în viață
Sursa foto: shutterstock

Să rămâi pozitivă într-o lume atât de urâtă, într-o societate care se strică din ce în ce mai mult sau în care ești tot mai des încercată, nu e ușor deloc. Pentru a rămâne însă optimistă e nevoie de curaj. Și de efort. Trebuie să lucrezi cu tine și să îți antrenezi creierul.

5 atitudini care te vor ajuta să fii mai optimistă în viață

Eliberează-ți de tot ce e negativ în interiorul tău

Lucrurile care s-au petrecut în copilărie sau adolescență ta pot rămâne mulți ani cu tine și te pot ține pe loc, dacă nu știi să te debarasezi de ele. Una dintre cele mai bune moduri de a o face este să meditezi sau să mergi la terapeut. Comunicarea, dialogul tău cu tine te vor face să accepți ce ai trăit, să ierți și să mergi la departe.

Citește și: Traumele din copilărie: scapă de ele cu ajutorul unui specialist în dezvoltare personală!

Fii pozitivă PENTRU A ATRAGE LUCRURI POZITIVE

Vrei să te simți mai bine? Atunci fă bine. Unui prieten care are nevoie de tine, unui frate care se află într-un impas, chiar și unui necunoscut pe stradă sau unui om al străzii. Nu numai că și împlinirea sufletească va fi imensă, dar vei vedea curând că acest obicei ți se va întoarce înzecit.

Mută-ți focusul pe lucrurile care te fac fericită

Un mod bun de a-ți antrena creierul să gândească pozitiv este să te concentrezi pe lucrurile care te fac fericită sau pentru care ești recunoscătoare. Poți apela și la un jurnal aici, un jurnal în care să notezi în fiecare zi cinci lucruri care te-au făcut fericită în ziua respectivă.

Citește și: Ce este un jurnal de manifestare și cum te poate ajuta el să-ți împlinești visurile?

Centrează-ți atenția pe lucrurile și oamenii pe care îi iubești

Când ești blocată în viața profesională, în responsabilitățile de zi cu zi, poți spune că nu mai ai timp să faci lucrurile care îți plac. Sau să ajungi la oamenii pe care îi iubești. Încearcă să aloci timp și să găsești o soluție astfel încât să îți mai bucuri și sufletul. Ieși la cafea cu prietena cea mai bună, după birou. Înscrie-te la cursul de zumba la care îți dorești să ajungi de mult timp și mergi de 2-3 ori pe săptămână, atât cât îți permite timpul.

Dă-le o altă conotație lucrurile negative din viața ta

Este necesar să depui eforturi majore pentru a-ți antrena creierul să vadă lucrurile pozitive din viața sa. Cu atât mai mult cu cât se întâmplă și lucruri negative. La început poate că vei avea nevoie de multă răbdare și focus să vezi partea plină a paharui în orice. Nu uita niciodată însă că atunci când există ceva rău în viața ta, există și altceva bun pe care Universul ți-l pregătește!

Citește și: Acceptă furtunile din viața ta. După ele, apare cel mai frumos curcubeu!

Surse: CNBC, HealthLine, Mayo Clinic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân