Cum să adormi mai repede și să ai parte de un somn mai odihnitor

  • Publicat:
Cum să adormi mai repede și să ai parte de un somn mai odihnitor
Sursa foto: envato

Organismul tău are nevoie de un somn de calitate pentru bună funcționare, însă de câte ori reușești să adormi atunci când îți propui? Iată câteva metode cu ajutorul cărora poți scăpa de această problemă odată și pentru totdeauna.

Te confrunți cu insomnia? 6 trucuri să adormi mai repede

Dacă adormi greu și dimineața te trezeșți parcă mai obosită decât în momentul în care ai mers la culcare, trebuie să știi că nu ești singura persoană care se confruntă cu astfel de situații. Vestea bună este că tulburările de somn apar din pricina unor obiceiuri proaste, obiceiuri ce pot fi corectate cu ușurință dacă există consecvență și disciplină.

Renunță la orice device ce te poate distrage

Potrivit studiilor, lumina pe care dispozitivele o difuzează împiedică organismul să producă melatonina, hormonul care ne ajută să dormim. Așadar, lasă tehnologia deoparte cu cel puțin 30 de minute înainte să te așezi în pat.

Citește și: Gestul greșit pe care îl faci înainte de a merge la culcare. 5 reguli de bază când suferi de insomnie

Încearcă tehnica de respirație 4-7-8

Această tehnică permite ca în plămânii tăi să între o cantitate mare de aer și, prin urmare, facilitează oxigenarea corpului. Inhalează aer timp de 4 secunde, ține-l în plămâni alte 7, apoi expiră-l timp de 8 secunde. Repetă de 4-5 ori și somnul te va cuprinde.

Citește și: Tehnică inedită de combatere a insomniei: metodă 4-7-8

Stinge toate luminile din încăpere

Absența luminii este un semnal pentru corp că e timpul pentru odihnă. Întunericul complet stimulează producția hormonului somnului, melatonina – care produce senzația de somn. Lumina emanată de televizor, tabletă sau smartphone te va trezi pentru că simulează lumina zilei, de aceea e recomandat să o eviți.

Încearcă yoga sau exerciții de stretching înainte de somn

Pentru a adormi cât mai repede, încearcă să faci câteva exerciții ușoare de strething. Concentrează-te în același timp și pe respirația în patru timpi. Întinderile și exercițiile de respirație te vor duce într-o stare de relaxare, stare ce te va ajuta să și adormi.

Ajută-ți corpul să se relaxeze total

O variantă ar fi să faci un duș cald înainte de a te pregăti pentru somn. Apă fierbinte va ridică temperatura corpului, fapt ce va crea și somnolență. De asemenea, o lenjerie curată și plăcută la atingere va fi un plus. Un mediu curat, aerisit și întunecos este tot ce ai nevoie pentru a dormi și a te odihni propice.

Bea ceai din coajă de banană

Bogat în magneziu, ceaiul se prepară atsfel: se ia o coajă de banană, se pune într-o oală cu apă, conținutul se fierbe timp de 10 minute. Poți bea ceaiul cu scorțișoară, înainte cu o oră de culcare.

Citește și: Nu mai aruncă coajă de banane! Fă ceai din coajă de banane împotriva insomniei

 

Surse: Better Sleep, HealthLine, Cleveland Clinic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”