Nu mai arunca coaja de banane! Fă ceai din coajă de banane împotriva insomniei

Nu poți să dormi? Acest ceai delicios din coajă de banane promite că te ajută să dormi ca un bebeluș. Și eviți risipa.
  • Publicat:
Nu mai arunca coaja de banane! Fă ceai din coajă de banane împotriva insomniei
Ce să faci cu coaja de banane? Ceai pentru un somn liniștit! Foto: Mădălina Drăgoi

Una dintre cele mai inconfortabile situații este cea în care se instalează obosela cronică. Lipsa somnului este semnalată tot mai des din cauza stilului neechilibrat de viață, a stresului, a folosirii tehnologiei fără măsură. Dacă insomniile devin o constantă stilul de viață suferă modificări. Și de aici apar stări de nervozitate, productivitate scăzută, relații interumane deteriorate. Și se caută fel și fel de soluții pentru restabilirea somnului.

Unul dintre remediile naturiste populare în întreaga lume este ceaiul de coajă de banane. Da, ați citit bine, câteva componente ce se găsesc în coaja de banana precum potasiu și magneziu. Cele două minerale sunt cunoscute pentru efectele lor de relaxare asupra muscularii. Și mai mult decât atât, coaja de banană conține triptofan, un precursor al neurotransmițătorului serotoninei, care ne face să ne simțim mai bine. Coaja de banană are și melatonină, care ajută organismul nostru să adoarmă.

E important momentul consumării ceaiului de coajă de banana?

Când este momentul ideal pentru a consuma ceaiul de coji de banană? Pregătiți ceaiul din coji de banane cu o oră și jumătate înainte de culcare. Și consumați-l cu o oră înainte să vă bagați în pat pentru a dormi. Ceaiul de banane poate ajuta la calmarea sistemului nervos și ajută organismul să se pregătească pentru un somn profund.

Cum se prepară ceaiul de coji de banana

Există mai multe variante. Cu coajă proaspătă, cu coajă uscată și chiar o banană întregă (cu tot cu pulpă). Banana să fie cât mai coaptă un alt aspect important. Ideal este să folosiți o banană provenită din agricultura biologică. Se știe că fructele și legumele provenite din culturile clasice sunt stropite cu multe substanțe chimice pentru conservare, iar coaja lor nu se recomandă spre consum.

Ceai de coajă de banană – rețetă

Ingrediente:

  • 1 coajă de la o banană bio
  • o cană jumătate de apă plată

Mod de preparare: Se spală bine banana. Se decojește. Iar coaja se taie în bucăți mai mici. Se pune apă la fiert. Se adaugă și coaja de banana. Coaja de banană trebuie să devină moale. După circa 10 minute de fiert, se oprește focul. Vasul se acoperă cu un cap și se lasă la infuzat. Ceaiul se consumă călduț. Are un gust plăcut, dulceag. Unele persoane prefer să adauge și un praf de scorțișoară sau puțină vanilie.

Sursă: theculinarycure.com/, 

www.healthline.com/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: