Ceaiul rece ce te cucerește instant! Este și sănătos! Rețetă ușor de preparat acasă cu frunze de kaffir lime

După ce vei gusta acest ceai rece nu vei mai vrea sucuri cu ingrediente artificiale. În plus, energizează și are antioxidanți.
  • Publicat:
Ceaiul rece ce te cucerește instant! Este și sănătos! Rețetă ușor de preparat acasă cu frunze de kaffir lime
Un ceai delicios și sănătos cu frunze kaffir lime. Descoperă rețeta completă! foto: Mădălina Drăgoi

Asociem ceaiul cu senzația de cald. Însă, unele ceaiuri reci sunt super bune! Și nu neapărat pline de zahăr, coloranți alimentari sau arome artifciale. Avem o veste bună, mai ales dacă îți place gustul de citrice. Știi frunzele de Lime thai? Li se mai spune și frunze de Kaffir lime. Dacă ai mâncat curry-uri thai cu siguranță știi, gustul frunzelor de lime thai. Ele dau o aromă echilibrată de citrice preparatului, dar se scot din curry.

Aceste frunze se pot folosi și în alte scopuri – nu doar la pregătirea diverselor rețete de curry vegetal sau cu carne. Spre exemplu ca și ingredient pentru ceai cald, dar și băuturi reci. Dar și ca pot pouri, dar și în loc de uleiuri parfumate pentru baie. Cei pasionați de aromoterapie folosesc frunzele de kaffir lime pentru alungarea stresului și a anxietății.

Ce ingrediente sunt necesare pentru ceaiul rece de kaffir lime cu ghimbir

Iată ce să cumpărați: frunze de kaffir lime, matcha sau ceai verde clasic, ghimbir proaspăt, lemon grass, sare, miere, suc de lămâie. Frunze de kaffir lime se pot găsi la magazinele naturiste online și offline dar și la magazinele asiatice. La fel și lemon grass.

kaffir lime, foto Madalina Dragoi
Frunze kaffir lime sau lime thai, foto: Mădălina Drăgoi

Ceai de kaffir lime cu ghimbir – rețetă

Ingrediente:

2 frunze de kaffir lime

1 linguriță de lemon gras

o jumătate linguriță matcha sau ceai verde câteva frunzulițe

1 cm de ghimbir proaspăt

Un praf de sare

O lingură de miere de albine

Suc de lămâie proaspăt stors – circa 2 linguri

500 ml Apă plată

Opțional fructe precum boabe de rodie sau afine, bucăți de căpșuni

Mod de preparare:

Frunzele de lime thai, lemon grass, ghimbirul se zdrobesc. Se lasă în apă timp de 6 ani pentru a se infuza aromele. Apoi într-un bol se adaugă ceai verde, matcha, miere, sare, sucul de lămâie. Peste ele se adaugă apa infuzată cu frunzele de lime thai, lemon grass, ghimbir. Se poate servi cu cuburi de gheață și fructe proaspete sau congelate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân