Cacao fierbinte cu piper roz – rețetă yummy, dar fără zahăr

Se poate satisface pofta de ciocolată și cu cacao fierbinte. CSÎD a testat o rețeță de cacao fiebinte excelentă, fără zahăr.
  • Publicat:
Cacao fierbinte cu piper roz - rețetă yummy, dar fără zahăr
Am testat și ne-am îndrăgostit de o rețetă de cacao fierbinte cu piper roz, rețetă fără zahăr, foto: Mădălina Drăgoi

Cui îi place ciocolata? Probabil toate mâinile sunt ridicate deja în aer. Și este absolut normal, căci ciocolata este unul dintre cele mai populare deserturi din lume. Și este un dulce nutrivit, dacă se respectă rețeta tradițională de ciocoală. Adică dacă primele ingrediente sunt untul de cacao, cacaoa și nu zahărul. Cu siguranță cine iubește ciocolata adoră și să bea ciocolată caldă, mai ales în sezonul rece. Ei bine, dacă doriți să faceți ”economie” la ingredientele artificiale din ciocolata caldă din comerț, puteți încerca cu încredere o rețetă de cacoa fierbinte cu piper roz, coajă de portocoală uscată și scorțișoară pe care am testat-o și repetat-o zilnic aproape.

Da, tot repetat această rețetă de băutură caldă căci ne-am îndrăgostit de gustul ei, dar și de energia și căldura pe care le conferă. În plus, neavând zahăr înseamnă zero regrete. Dar asta nu înseamnă că nu este dulceagă. Datorită gustului fructat, dulceag și ușor spicy al piperului roz băutura are un gust fantastic. Iar scorțișoara completează perfect aroma spicy și dă un gust dulce băuturii.

Ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de cacao fierbinte cu piper roz?

O parte din ingrediente le găsiți chiar în denumirea rețetei. Așadar puneți pe lista de cumpărături următoarele: cacao din surse naturale (atenție la etichetă), portocale bio *le puteți usca coaja sau rade și păstra cu zahăr pe deasupra, apa de flori de portocal (opțional, se găsește în magazinele cu produse naturiste dar și cu mâncare din zone orientale), piper roz și scorțișoară.

cacao, foto Mădălina Drăgoi
Peste acest mix din cacao, coajă de portocale bio, piper roz și scorțișoară se toarnă apă fierbinte! Foto: Mădălina Drăgoi

Cacao fierbinte cu piper roz – rețeta

Ingrediente pentru o cană de 250 ml

2 lingurițe de cacao

3,4 bucăți mici de coajă de portocală bio

Scorțișoară după gust

3,4 picături de apă de flori de portocal *opțional

Piper roz – câteva boabe

Apă fierbinte

Mod de preparare:

Se încălzește apa. Într-o cană se amestecă cu ajutorul unei lingurițe 2 lingurițe de cacao, coaja de portocală bio, scorțișoara și boabele de piper roz. Peste ele se toarnă apa fierbinte. Opțional se pun câteva picături de apă de flori de portocal, pentru un plus de aromă. Se lasă circa 5 minute, acoperiți cana cu o farfuriuță. Se savurează imediat și fără regrete! Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân