Crezi că eşti nefericită? Verifică aceste semne!

Sănătatea ta emoţională nu ţine doar de gene, ADN sau felul în care ai fost educat, nici de cantitatea de haine şi pantofi pe care le deţii sau de maşina incredibil de scumpă şi sofisticată. Secretul constă în lucrurile mici, dar suficient de importante pentru a te face fericită de-a lungul vieţii. Şi dacă crezi că nu eşti complet satisfăcută, iată 6 semne care arată că eşti mai fericită decât credeai!
  • Publicat:
Crezi că eşti nefericită? Verifică aceste semne!

Sănătatea ta emoţională nu ţine doar de gene, ADN sau felul în care ai fost educat, nici de cantitatea de haine şi pantofi pe care le deţii sau de maşina incredibil de scumpă şi sofisticată. Secretul constă în lucrurile mici, dar suficient de importante pentru a te face fericită de-a lungul vieţii.

Şi dacă crezi că nu eşti complet satisfăcută, iată 6 semne care arată că eşti mai fericită decât credeai!

Zâmbeşti în pozele vechi de la şcoală

Adulţii care au zâmbete largi în pozele din liceu par să fie de 5 ori mai fericiţi şi mai împliniţi decât cei care au poze serioase sau în care sunt trişti. De asemenea, rata divorţurilor în cazul “zâmbitorilor” este mult mai scăzută faţă de categoria opusă.

Ai o soră

Persoanele cu cel puţin o rudă de sex feminin în familie (soră, verişoară apropiată etc) par să fie mult mai sociabili în viaţa de zi cu zi, mai deschişi şi mai veseli, abilitatea lor de adaptare şi starea de confort în jurul oamenilor din viaţa lor fiind mult mai mare.

Nu eşti lipită de TV

Cei mai fericiţi oameni petrec cu 30% mai puţin timp “parcaţi” în faţa televizorului, conform unui studio de la Universitatea din Maryland care a analizat peste 45.000 de oameni. Se pare că oamenii care petrec mai puţin timp în faţa micului ecran, socializează mai mult, sunt mai deschişi şi, automat, mult mai fericiţi!

Păstrezi suveniruri la vedere

Conform dr. Sonja Lyubomirsky, profesor în psihologie la Universitatea din California, oamenii care păstrează fotografii, diferite suveniruri, fel de fel de amintiri din locuri sau momente speciale, tind să fie extrem de fericiţi! “Lucrurile drăguţe adunate de peste tot, îţi amintesc de momentele fericite pe care le-ai trăit de-a lungul vieţii, făcându-te să te simţi mai bine ori de câte ori le vezi.

Faci din sport o prioritate

Oamenii care fac exerciţii mai des sunt mai puţin predispuşi la stres şi depresie şi mai înclinaţi spre a avea o viaţă satisfăcută din toate punctele de vedere. Conform unui studiu recent, comparându-i cu persoanele sedentare, oamenii care fac jogging, înot sau orice alt fel de activitate fizică au şanse cu 70% mai mari de a avea o viaţă fericită şi longevivă.

Îţi petreci timpul cu oameni fericiţi

Socializând cu persoane vesele, optimiste, creşti şansele de a fi şi tu, automat, mai fericită. Conform cercetătorilor, cel mai mult contează cât de des te vezi cu aceşti oameni: “persoanele care trăiesc aproape de prietenii cei mai buni şi “cei mai veseli” îşi cresc şansele de a fi mai fericiţi cu 42%. În schimb, şansele lor vor scădea la aproximativ 22% dacă locuiesc mai departe de aceşti oameni şi nu apucă să îi vadă suficient de des.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân