Mai fericită şi mai împlinită? DA!

Cu fiecare obstacol pe care îl depăşim, ne regăsim mai puternici. În vederea consolidării încrederii în forţele proprii, Norman Vincent Peale, reputat orator specializat în probleme motivaţionale, lansează ideea de a ne rezolva dificultăţile prin raţionament, adoptând soluţii pe care, în mod obişnuit, nu le avem în vedere.
  • Publicat:
Mai fericită şi mai împlinită? DA!

Cu fiecare obstacol pe care îl depăşim, ne regăsim mai puternici.

În vederea consolidării încrederii în forţele proprii, Norman Vincent Peale, reputat orator specializat în probleme motivaţionale, lansează ideea de a ne rezolva dificultăţile prin raţionament, adoptând soluţii pe care, în mod obişnuit, nu le avem în vedere.

 

Anticipaţia pozitivă

Este un fapt, desigur, că tinzi, în general, să obţii lucrurile la care te aştepţi mai mult. Aşteptările obişnuite atrag circumstanţele şi evenimentele corespunzătoare. Practic, în gândire şi în acţiune, la fel ca în legile prescrise ale matematicii şi fizicii, toate lucrurile sunt guvernate de cauză şi efect. Fă un anume lucru într-un anume fel şi vei obţine un anume rezultat. Totul se supune legii în această lume, inclusiv gândirea însăşi. Te poţi perfecţiona folosind anumite legi, una dintre acestea fiind cea a anticipaţiei pozitive sau încrederea în propria persoană.

O idee salvatoare

De câte ori îţi vine în minte un gând negativ, concepe deliberat altul pozitiv, cu care să-l anulezi pe primul. Şi nu îţi construi obstacole în imaginaţie. Discreditează orice aşa-numit obstacol. Minimalizează-l. Fireşte, dificultăţile trebuie studiate, pentru a fi eliminate, dar trebuie văzute realist, drept ceea ce sunt. Nu le exagera prin gânduri ce stau sub semnul fricii. Când vei deveni conştientă de forţa potenţială pe care o ai, îţi vei da seama că nu trebuie să fii învins doar pentru că ai avut cândva sentimente de inferioritate.

Gânduri pozitive, trup viguros

Gândirea sănătoasă poate fi generatoare de vitalitate. Gândurile pozitive contribuie la păstrarea corpului în echilibru şi într-o manieră normală de funcţionare. Gândeşte-te la eşec şi vei prezenta tendinţa de a crea circumstanţe care conduc la eşec. Gândeşte negativ şi vei suferi un eşec fundamental în a evolua într-o manieră adecvată. Dar, dacă gândeşti în spiritul victoriei şi al succesului – să gândeşti cu adevărat, să crezi cu adevărat în acestea –, atunci vei prezenta tendinţa de a evolua într-o manieră care conduce către respectivele rezultate. În mod similar, în problema stării bune de sănătate, rezultatele pozitive se obţin imaginându-ţi propria persoană ca pe un întreg. Consideră-ţi mintea şi trupul puternice şi viguroase şi ele vor deveni aşa cum îţi imaginezi.

Când ştii ce vrei

Marele secret pentru a obţine ceea ce îţi doreşti de la viaţă este să ştii ce vrei şi să crezi că poţi dobândi lucrul respectiv. Şi să faci mereu ceva pentru alţii, mai ales pentru cei mai puţin norocoşi. Dedică scopului tău tot ce ai mai bun. Nu renunţa niciodată! Cei ce se străduiesc în permanenţă realizează mereu câte ceva. Nu lasă să le scape şansele. Nu se lasă chemaţi la grevă. Atacă viaţa! Atacă nedreptatea, atacă răul. Îşi fac viaţa grozavă lor şi celor din jur, fiindcă sunt motivaţi. Se străduiesc. Prin urmare, nu înceta lupta, nu înceta să te străduieşti, să-i ajuţi pe oameni, să ai încredere – şi vei deveni stăpân pe situaţie – şi aşa vei rămâne.

Spune > şi vei putea! Ediţia a III-a” de Norman Vincent Peale, Editura Curtea veche

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân