Călătoria spre iubirea de sine: Tu ai învățat să te iubești pe tine?

  • Publicat:
Călătoria spre iubirea de sine: Tu ai învățat să te iubești pe tine?
Sursa foto: pexels

Călătoria spre iubirea de sine este o călătorie proprie, profundă și îndelungată. Într-o lume în care presiunea socială și critica de sine sunt atât de prezente în viața noastră, a învăța să te iubești poate fi un proces anevoios. Și chiar provocator.

Modalități prin care te poți iubi pe tine începând de azi

Conștientizează-ți propriile gânduri

Primul pas și cel mai important, reflectă la propriile gânduri. Cum sunt acestea? Dure, fără pic de blândețe, fără compasiune? Ei bine, schimbă asta. Încă din primele ceasuri ale dimineții, atunci când îți începi ziua, vorbește-ți cu blândețe. Uită-te în oglindă și rostește-ți cuvinte de încurajare, de apreciere.

Tratează-te cu răbdare, cu putere, acceptă-ți vulnerabilitățile, da-ți voie să obosești, să spui NU, să preiei controlul propriei tale vieți. Și schimbările nu vor întârzia să apară.

Citește și: 5 secrete pentru a te aprecia mai mult

Pune-te pe primul loc!

De câte ori i-ai pus pe ceilalți pe primul loc? Soțul, familia, copiii?

Dacă nu ai grijă de sufletul tău, de mintea ta, de sănătatea ta, NIMENI nu o va face. Tu trebuie să fii prioritatea ta! Tu trebuie să ai grijă de tine, înainte de ceilalți. În fond, cum ai putea avea grijă de ei, dacă tu nu ești bine cu tine?

Practică recunoștința

Indiferent de felul în care te simți azi, de ce anume crezi că îți LIPSEȘTE… gândește-te că undeva în lume sunt oameni mult mai rău ca tine. Oameni cu probleme reale. Cu lipsuri reale.

Fii recunoscătoare pentru tot ceea ce eșți și ceea ce ai. Mulțumește-le Universului și Divinității pentru faptul că ești în viață, că ești sănătoasă – e un privilegiu! Mulțumește-le pentru faptul că ai adăpost, hrană, o familie care te iubește, oameni dragi care te susțin. Et voila! Acum poți observă cât ești de norocoasă de fapt!

Citește și: Practicarea recunoştinţei îmbunătăţeşte sănătatea fizică şi mentală

Iartă-te pe tine

Viața nu este însumată doar din experiențe plăcute. Este nefiresc să fie așa. Unele pot avea urmări ireversibile. Dar, ce dacă? Dă-ți timp să te vindeci și să accepți și experiențele mai puțin plăcute ca făcând parte din viață.

Citește și: Viața este suma lucrurilor pe care le accepți

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân