Viața este suma lucrurilor pe care le accepți

  • Publicat:
Viața este suma lucrurilor pe care le accepți
Sursa foto. envato

Cu toții ne dorim perfecțiunea. Însă așteptările noastre sunt ușor nerealiste. Perfecțiunea nu poate fi atinsă pe deplin. Și este normal să fie așa. Tot ce putem controla noi este ceea ce… tolerăm. Tu ce poți să accepți și ce nu?

Tot ce trăim este rezultatul propriilor alegeri

Viața este o loterie. Nu întotdeauna primim ceea ce oferim sau ceea ce considerăm că merităm. Se întâmplă să avem insuccese, probleme sau necazuri și să nu înțelegem de ce ele vin. Ele vin căci fac parte din viață, e simplu.

Însă viața înseamnă mai mult decât intenție sau decizie. Viața înseamnă tot ce faci, tot ce alegi. Viața este însăși o alegere.

Auzim tot mai des că este sănătos să gândești pozitiv, să vezi partea plină a paharului. Însă am să te rog un lucru acum: fă un exercițiu de imaginație și gândește-te la cum arată viața ta.

Dacă-ți place cum arată, ești o norocoasă! Și te felicităm! Însă, dacă nu îți place cum arată, oare ce ai făcut greșit?

Tot ce trăiești azi este suma lucrurilor pe care le faci, dar și a lucrurilor pe care le accepți. 

Citește și: Ce ar trebui să faci începând de AZI pentru o viață mai împlinită

Tot ce permiți să intre în viața ta îți conturează trăirile

Consideri că ai împrejur oameni care nu te respectă suficient? Sau oameni care nu te apreciază?

Acest lucru se întâmplă pentru că tu ai permis asta.

Dacă setezi limite sănătoase, vei vedea că și ceilalți își vor schimba comportamentul în ceea ce te privește. Iar asta nu înseamnă să te izolezi sau să devii extrem de tranșantă. Înseamnă să fii conștientă de tot ce atragi în viața ta. Și că totul depinde doar de tine.

În viață obții atât cât „știi să ceri”

Poți să realizezi atât cât ai capacitate. Poți să ieși din zona de confort atât timp cât CREZI că ai această putere. Ai timp să crești, atâta vreme cât CREZI în tine și îți dorești să evoluezi, să te dezvolți.

Dacă te înconjori de oameni cu credințe limitative sau de parteneri care te devalorizează, aceasta va fi direcția în care se va îndrepta viața ta.

Citește și: Lecții de viață pe care oamenii le învață mult prea târziu

Nu accepta mai puțin decât meriți

Viața îți aparține în TOTALITATE. În momentul în care vei realiza că nu trebuie să accepți mai puțin decât meriți, atunci viața ta va înflori.

Nu permite nimănui să îți știrbească încrederea, crede complet în tine și fii conștientă de lucrurile frumoase pe care le poți crea, de viața frumoasă pe care ți-o poți CREA!

Îți dorești mai mult de la viață? Lasă în urmă legăturile toxice, rupe-te de oamenii care te trag în jos și acordă-ți mai multă atenție ție.

Începe prin a te privi atent. Oferă-ți o îmbrățișare caldă și fii blândă cu tine. Poți mult. Valorezi mult!

Surse: Everyday Power, Positive Psychology

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
4 pași pentru a-ți controla furia
4 pași pentru a-ți controla furia
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân