8 obiceiuri inconștiente prin care riști să atragi oameni toxici în viața ta fără să-ți dai seama

  • Publicat:
8 obiceiuri inconștiente prin care riști să atragi oameni toxici în viața ta fără să-ți dai seama
sursa foto: shutterstock

Poate că intențiile tale sunt cele mai pure, poate că nu vrei decât să îi ajuți pe ceilalți și să le fii alături la nevoie, însă există anumite calități care, în contextul vremurilor pe care le trăim, te pot transforma într-un adevărat magnet pentru persoanele toxice. 

8 obiceiuri prin care poți atrage oameni toxici în viața ta

Ești mult prea amabil și drăguț

Încerci să fii întotdeauna politicos și de bun simț cu toată lumea. Să îi înțelegi pe toți. Ești amabil prin definiție, însă bunătatea excesivă poate fi exact ceea ce oamenii toxici caută. Iar în zilele noastre, acest fapt te poate face o țintă sigură pentru cei ce mint și manipulează.

Vezi mereu părțile bune în ceilalți

Chiar și atunci când ele nu există. Fără îndoială, această este o trăsătură de caracter minunată, nobilă, rar întâlnită. Dar, nu uita că te poate împinge într-o zona alunecoasă, presărată cu durere și suferință. Fii mai cu măsură. Nu te avânta să negi adevărul și să vezi vezi numai binele chiar și-n persoanele care te dezamăgesc sau te rănesc. I-ai ca atare și fii mai cerebral!

Te străduiești să rezolvi totul

Cu siguranță, vei întâlni și oameni care iubesc drama în viața lor. Fie că vorbim de relația de cuplu, de relația cu colegii sau cu șeful la serviciu, poți întâlni astfel de oameni, pentru care conflictele vor curge unul după altul și tensiunile vor predomina. Tocmai pentru că tu ești acolo și te străduiești să rezolvi mereu totul și să instaurezi pacea. Nu vreau să te dezamăgesc, însă nu întotdeauna îți va și reuși asta. Nu cu astfel de oameni: toxici, ingrați, infatuați.

Ai foarte multă răbdare și ești tolerant

Probabil că îi consolezi des pe cei din jur, știi ce să spui, când să spui pentru a salva orice situație. Liniștea și pacea ta interioară pot fi o oază atractivă pentru persoanele toxice care vor apărea destul de rapid pentru a încerca să o tulbure. Ei vor interpreta greșit atitudinea ta împăciuitoare, considerând că ești ușor de controlat și manipulat. Și vor profita! Asta fac ei!

Îi asculți pe ceilalți cu blândețe

Persoanele toxice adoră când ceilalți le ascultă dramele, problemele, greutățile. Pentru că NUMAI ei au probleme și greutăți. Ei se simt bine că au în fața cui să se descarce, că pot vorbi și se pot lamenta non stop, că pot încărca pe altcineva energetic cu problemele lor. Ferește-te de astfel de oameni!

Te pui pe locul 2

Faci greșeala de a-ți păsa mai mult de problemele altora decât de cele proprii, iar asta nu e deloc în regulă. Prioritatea ta principala nu trebuie să fie problemele și nevoile celorlalți. Cu această atitudine, nu vei face decât să atragi manipulatori și abuzatori în viața ta, oameni toxici ce te vor folosi și te vor abandona.

Ai prea multă empatie

Oamenii care distrug vieți nu știu ce este empatia sau compasiunea. Ba dimpotrivă! Faptul că tu dai dovadă de prea multă blândețe, înțelegere și compasiune este motivul principal pentru care îi atragi pe acești oameni în viața ta.

Încerci să îi schimbi pe ceilalți

Faci eforturi imense sperând că poți schimba partenerul, părintele, prietenă aceea toxică.,oameni care, poate, îți amărăsc viața. Și de care ar trebui să te debarasezi, să îi lași în urmă. Ține minte, nimeni nu se schimbă pentru nimeni, decât dacă atunci când se dorește asta! În rest, sunt doar povești.

Surse: markandangel.com, toxicties.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân