5 prieteni toxici de care n-ai nevoie în viața ta: pastila de psiho

Află din video la ce prieteni toxici ar trebui să renunți!
  • Publicat:

În jurul tău este posibil să ai și prieteni toxici. Colega noastră, Bianca Poptean, consilier de dezvoltare personală, ne vorbește despre câteva tipologii de oameni în prezența cărora nu te simți bine, așa că, dacă îți sunt prieteni, ar fi minunat să-i scoți din viața ta!

Oamenii critici

Dacă ai în mediul tău prieteni critici, aceștia te vor judeca pentru orice alegere vei face, făcându-te să te simți vinovat sau inadecvat. Trebuie să știi că ei fac acest lucru nu pentru că au personal ceva cu tine, ci proiectează pe tine nemulțumirea față de propria lor persoană. Chiar dacă îi înțelegi, asta nu înseamnă că nu te vor face să te simți prost și să începi să ai probleme cu stima de sine! Așa că, mai bine renunță la așa-zisa lor “prietenie”.

Oamenii bârfitori

Cei care se hrănesc din a plimba vorba de la unul la altul nu pot fi prieteni de încredere. Așa cum îi bârfesc pe ceilalți, o vor face și cu tine, când ai întors spatele. Prin urmare, nu vei putea să vorbești cu ei lucruri care te frământă cu adevărat, pentru că vei ști că tot ceea ce vei spune va fi împrăștiat rapid.

Oamenii negativiști

E nevoie să ai în jur oameni cu simțul realității, însă nu oameni care văd un obstacol în orice provocare sau acțiune. Acești oameni negativiști te vor îndepărta – fără să-ți dai seama – de la obiectivele pe care ți le-ai propus. Te vei trezi pe zi ce trece mai departe de visul tău și cu senzația că va fi și mai greu de îndeplinit! Plus că, după orice discuție cu astfel de oameni, te simți încărcat, împovărat și, parcă, nu mai există nicio soluție. De ce ai vrea să te simți așa?

Oamenii manipulatori

Cei care vor – într-un fel sau altul – să te determine să faci ceea ce își doresc ei – sunt unii dintre cei mai toxici oameni. Pentru că îți ignoră voința și insistă să îți impună propria lor perspectivă. Și, făcând acest lucru, manipulatorii îți strives personalitatea și te fac să te simți minimizat și ca și cum nu contezi. Sfatul meu: scapă de ei cât mai rapid!

Oamenii care se plâng

Cei cărora li se întâmplă întotdeauna, dar întotdeauna câte ceva grav sunt acei prieteni cărora le place, cumva, să fie în postura de victimă. Ori, fiind în preajma lor, oricât de mult ai vrea să îi ajuți – și o poți și face de multe ori, vei descoperi că apar noi și noi probleme. Și, pur și simplu, nu poți să ții pasul cu nesfârșitul șir de nefericiri care îi încearcă. Acești oameni te fac să te simți vinovat dacă tu ai o viață echilibrată, așa că, până nu-ți strici și tu echilibrul, spune-le adio!

Starea ta de bine e cea mai importantă! Iar mediul din jurul tău, inclusive prietenii, ți-o influențează. Așa că fă bine și scapă de oamenii toxici!

Iar dacă ai o întrebare la care vrei să îți răspund, scrie pe adresa [email protected].

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult