Tenul gras: îngrijire, curățare, ingrediente pe care să le folosești

Tenul gras se manifestă printr-o secreție excesivă a glandelor sebacee. Iată care sunt principalele cauze și cum îl îngrijești.
  • Publicat:

Numeroase femei se confruntă zilnic cu tenul gras și uleios. Într-adevăr, aspectul este neplăcut, mai ales când porii sunt dilatați și punctele negre nu întârzie să apară. Din fericire, secreția de sebum poate fi reglată și, să-ți mai spun un secret: tenul gras este mai puțin predispus la apriția ridurilor, iar asta pentru că pielea este constant hidratată.

Tenul gras se manifestă printr-o secreție excesivă a glandelor sebacee, iar printre principalele cauze ale îngrășării tenului sunt dezechilibrele hormonale, moștenirea genetică, afecțiunile ginecologice, stresul, temperaturile crescute și, bineînțeles o rutină de îngrijire nepotrivită.

Și acum să vedem cum ar trebui să arate o îngrijire corectă a tenului gras.

Primul pas constă în curățarea tenului cu ajutorul unui produs destinat tenului seboreic și apă călduță. Evită produsele care conțin alcool, parfum sau ingrediente care usucă pielea, pentru că ele nu fac altceva decât să accentueze producția de sebum. Cel mai probabil acum că-ți vorbesc de curățarea tenului te gândești și la procesul de exfoliere, dar acest pas este indicat să se facă doar o dată pe săptămână.

Următorul pas constă în aplicarea unei loțiuni tonice, fără alcool, care să ajute la închiderea porilor și reglarea nivelului pH-ului pielii.

Nu uita de hidratare! Chiar dacă ai un ten gras, acest pas este esențial atât dimineața, cât și seara. Ingrediente prietenoase cu tenul gras sunt și acidul salicilic și alfa-hidroxi-acizi.

Îți reamintesc și de această dată de aplicarea factorului de protecție. Cremele cu SPF 50 trebuie aplicate indiferent de tipul pielii, pe tot parcursul anului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult