5 semne că sufletul tău este obosit și ce poți face pentru a schimba asta

  • Publicat:
5 semne că sufletul tău este obosit și ce poți face pentru a schimba asta
Sursa foto: shutterstock

Atunci când se adună multe, sufletul nostru tinde să intre într-un somn adânc. Și oricât am vrea să ne ridicăm prin gândire pozitivă și să ne schimbăm energia, ne simțim extenuați și deprimați. Iată 5 semne că sufletul tău e obosit, dar și cum poți face față stărilor asociate cu aceasta. 

5 semne că sufletul tău a obosit și nu mai poate duce

Oboseala sufletească apare atunci când îți ignori nevoile interioare pentru o perioadă lungă de timp și când nu dai atenție bunăstării tale spirituale. 

Specialiștii sunt de părere că atunci când sufletul ți-e obosit, ești mai sensibilă și mai ușor iritabilă și simți constant că trăiești pe muchie de cuțit. Pentru a evita asta, fă-ți timp și preocupă-te de tine și sufletul tău. În caz contrar, colapsul emoțional va veni mai devreme sau mai târziu.

Iată care sunt cele mai frecvente semnale care pot confirma oboseala sufletească:

Ai anxietate, dar și atacuri de panică inexplicabile

Când sufletul e epuizat, e foarte greu să te menții pe linia de plutire. Totul împrejur îți pare întunecat, gri și confuz. Te simți neajutorată, ești mai tot timpul agitată și transmiți asta și celor cu care interacționezi.

Citește și: 10 căi naturale pentru a reduce anxietatea

Nu te poți odihni

Când nu ești bine cu tine, nici nu poți dormi. Și chiar dacă reușești să aduni câteva ore de somn, cel mai probabil și acelea vor fi anxioase, cu întreruperi și populate de vise urâte.

Simți resentimente dintre cele mai diverse: de la mânie, gelozie și până la amărăciune

Cu toții putem fi cuprinși uneori de emoții negative, e firesc, suntem oameni. Însă, atunci când mintea și corpul nu sunt pe aceeași lungime de undă și cu sufletul, acestea apar mai frecvent și mai apăsat.

Te simți singură chiar și atunci când ești înconjurată de oameni dragi

Te simți pierdută, simți că nimeni nu te înțelege și că nu mai poți avea încredere în cei din jur. Uneori se întâmplă asta chiar și-n raport cu propria familie sau cu oameni apropiați ție. Poți trece chiar și printr-o criză existențială sau simți nevoia de izolare.

Te simți total dezorientată și dezechilibrată

Petreci foarte mult timp gândindu-te la trecut și făcându-ți griji legate de viitor. În ambele cazuri, îți pierzi focusul și nu te concentrezi pe momentul prezent. Te simți extrem de slăbită și nu ai deloc energie.

Citește și: Laura Călin: ”Pierderea feminității poate duce la dezechilibru, stres, blocaj și rigiditate”

Ce poți face în cazul acesta?

Ei bine, dacă și tu te regăsești în rândurile de mai sus, un prim pas ar fi să faci din tine o prioritate și să ai grijă de sufletul tău. Odihnește-te. Închide telefonul și petrece mai mult timp făcând ceea ce îți place. Fă o baie lungă și fierbinte, ascultă muzică preferată, petrece mai mult timp cu oamenii care te iubesc și pe care îi iubești.

Fii blânda cu tine și dă-ți timp să procesezi tot ce simți. Elimină orice te face să te simți rău. Încearcă să îți echilibrezi energia, să îți recapeți forța feminină! Concentrează-te pe gânduri pozitive și iubește-te mai mult!

Surse: The mind journal, Psychreg, Her way

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Ce este amabilitatea?
Ce este amabilitatea?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân