Laura Călin: ”Pierderea feminității poate duce la dezechilibru, stres, blocaj și rigiditate”

Într-o societate în care femeile lucrează, se ocupă de casă, de copii, unele femei uită să fie feminine.
  • Publicat:
Laura Călin: ”Pierderea feminității poate duce la dezechilibru, stres, blocaj și rigiditate”
Laura Călin, foto arhiva personală

„Dragă femeie, îți dăruiesc nu o carte ci o hartă. Și te ajut cu ajutorul busolei interioare să navighezi prin avalanșa de emoții care de cele mai multe ori ne copleșesc. Dragă femeie, această călătorie vine la pachet cu un singur bilet, doar dus. Pentru că odată începută călătoria cunoașterii de sine, vei descoperi o lume infinită. Destinația ești chiar tu și totul începe cu tine” Acesta este unul dintre mesajele cu care Laura Călin își întâmpină citoarele cărții dedicate feminității pe care a lansat-o. Am stat de vorbă despre feminitate și despre ce dezechilibre apar în viața unei femei când accesează mai mult latura masculină.

 

CSÎD: Laura, spune-ne de ce ai scris această carte, care abia a văzut lumina tiparului: ”Puterea Feminității – Arta seducției?”

Laura Călin: Acum ceva timp am început să scriu și recunosc că a fost un exercițiu pe care îl pot asemăna cu o practică intensă de yoga. Când spun asta mă refer la o asană care nu e chiar confortabilă, care cere atenție și concentrare și care, în ciuda zgomotului și tentațiilor din jur, reușește să înfrângă rezistența mentală. Așa am reușit să ajung la acea interiorizare și la curaj de exprimare. Acum pot spune cu mâna pe inimă, “Asta sunt și acesta este mesajul meu”.
Așa s-a materializat această carte – ”Puterea Feminității. Arta Seducției” – de la idee, la intenție și apoi la pus pe hârtie.

CSÎD: Cartea are și o niște carduri…

Laura Călin: Cardurile Arta Seducției au prins contur și viață împreună cu Andrei Lasc, autor Poevie si co-autor carduri Arta Seducției și îi mulțumesc pentru input-ul creativ și pentru tot ce a făcut pentru acest proiect feminin și seducător.

Laura Călin, foto arhiva personală
Laura Călin, foto arhiva personală

Femeile nu trebuie să rămână blocate în energia masculină

CSÎD: Trăim în vremuri în care femeile sunt nevoite să își acceseze tot mai mult și mai des latura masculină pentru a se descurca. Ce putere are feminitatea?

Laura Călin: Această credință falsă, că femeile pot să le fie egale bărbaților doar dacă se comportă ca ei, a dus la diminuarea și chiar la pierderea feminității. Cu toții avem ambele aspecte, feminin și masculin, care însă se manifestă în contexte diferite sau, cel puțin, așa ar fi firesc să se întâmple.

Când să folosească o femeie latura masculină și când să activeze latura feminină

CSÎD: Explică-ne, te rog.

Laura Călin: Ca femeie, te poți conecta la energia masculină în business sau la job, atunci când ai nevoie de calitățile acestei energii, adică să acționezi, să planifici, să analizezi și să îți îndeplinești scopurile și obiectivele. Această energie este despre „a face”, este definită de control, competiție și performanță și îți dă satisfacția unui proiect/business/job reușit. Pentru o femeie, este zona ideală de manifestare a acestei energii.

Laura Calin, foto arhiva personala
Laura Călin, foto arhiva personală

CSÎD: Când nu este folositoare unei femei energia masculină?

Laura Călin: De exemplu, în relația cu partenerul, este important să îți activezi energia feminină, să lași controlul și competiția la o parte și să îți îmbrățișezi energia creativă, senzorială.

CSÎD: De ce nu trebuie să renunțe femeile la această armă – feminitatea?

Laura Călin: Pierderea feminității poate duce la dezechilibru, stres, blocaj și rigiditate, la o exacerbare a masculinității, care se poate observa la o femeie în trăsături, atitudine, gesturi și tonul vocii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân