Aureliu Surulescu: “Să fim frumoşi la suflet, nu doar la trup!”

Uneori (rar) se întâmplă invers. Cunoşti artişti în realitate şi abia apoi îi vezi la televizor ori pe scenă. Tocmai aici este farmecul, unii te fascinează chiar şi fără a fi sub “lumina reflectoarelor” şi fără ajutorul efectelor speciale. Abia aştepţi să-i vezi performând. Aşa s-a întâmplat de asta dată.
  • Publicat:

Uneori (rar) se întâmplă invers. Cunoşti artişti în realitate şi abia apoi îi vezi la televizor ori pe scenă. Tocmai aici este farmecul, unii te fascinează chiar şi fără a fi sub “lumina reflectoarelor” şi fără ajutorul efectelor speciale. Abia aştepţi să-i vezi performând. Aşa s-a întâmplat de asta dată. 

L-am întâlnit pe Aureliu Surulescu, David din serialul HBO “Rămâi cu mine”, la o salată. Este un mod prietenos de a începe un interviu. “Mâncarea este vie. Oamenii trebuie să fie liniştiţi când gătesc”, spune el. Am aflat că a renunţat la carne de 4 ani, dar ocazional mănâncă peşte şi fructe de mare.

“Cel mai mult îmi place mâncarea ce se face la mănăstiri. Atunci când o pregătesc, maicile se roagă” povesteşte Aureliu. Este foarte atent la alimentaţie. În dimineaţa respectivă mâncase un smoothie din fructe şi legume. “Pe cât se poate mănânc de la ţărani. Îmi fac cumpărăturile de la piaţă. Nu sufăr că nu mănânc roşii iarna. Nu am crescut cu roşii tot timpul anului. Este firesc să respectăm anotimpurile şi din punct de vedere nutriţional”, adaugă el.

Se opreşte din povestit şi spune: “Miroase foarte bine a cafea”.

Comandăm cafea, eu un cappuccino delicios, el un espresso simplu. Nu vrea nici lapte. Cu o zi înainte, alături de nişte prieteni, a deszăpezit aleea din faţa unei biserici. Aureliu face parte din categoria persoanelor care simt că aparţin unui teritoriu.

“Noi, românii suntem construiţi după un anumit tipar, aparţinem acestui spaţiu geografic, religia pe care o avem ni se potriveşte cel mai bine.”

Îl întreb dacă nu îi este poftă de salam, de mezeluri. Scurt şi cuprinzător. Ochii lui albaştri se măresc.

“Este ca şi cum ai merge la un meci de şah cu bâta în mână”. Se mai gândeşte preţ de două secunde şi continuă: “Dacă am avea mai multă educaţie, nu am mai avea nevoie de medicaţie.”

Discuţia se mută către postul religios. “Mi s-a spus că postul nu este de mine. Mi se pare o chestiune de bărbăţie să-ţi stăpâneşti poftele. Dacă te stăpânesc ele pe tine poţi deveni beţiv, obez, poţi înşela”.

Ce argument mai are pentru vegetarianism?

“Am călătorit prin toată lumea şi am observat la popoarele ce consumă multă carne roşie, îmbătrânesc mai repede.” Apropo, de stil de viaţă. Aureliu ca model a avut mereu un corp de vis, menţinut prin sport şi alimentaţie sănătoasă. Însă, pe durata filmărilor la serialul “Rămâi cu mine” nu a mai făcut sport, deoarece David, personajul pe care îl interpretează, nu face sport. Pentru menţinerea în formă, el nu recomandă sporturi cu denumiri sofisticate ci… mersul pe jos.

“Ne ajută să fim sănătoşi să slăbim. Oamenii nu sunt făcuţi să alerge, ci să meargă pe jos. Din păcate, atunci când sunt în Bucureşti, nu pot merge pe jos prea mult din cauza maşinilor parcate. Dar este extraordinar să mergi pe jos, îţi relaxezi mintea, bătăile inimii sunt regulate”.

Cum era de aşteptat, este un fan al remediilor naturiste. Atunci când este răcit apelează la usturoi, lămâi, ceapă, miere. O bătrână i-a spus să taie o ceapă şi să o pună pe noptieră. “Ceapa absoarbe bacteriile din aer, însă nu trebuie consumată”.

Îl întreb cu ce aseamănă el şi David, personajul cărui i-a dat viaţă: “Suntem amândoi curajoşi şi ne asumăm faptele”. “Ca actor am o responsabilitate, abia acum pot spune că sunt un model. Râde. Apoi devine serios şi spune: “Ai grijă ce fel de model poţi fi!” Apropo de modele: “Trăim o perioadă în care se pare că valorile s-au răsturnat, e greu să iasă grâul din neghină. Fiecare trebuie să aibă grijă de ogorul său. În ani, se va vedea recolta” mai spune actorul. Discuţia noastră se mută în Asia. Povesteşte că în Japonia e scump să mănânci sănătos. Fiind model, nu o ducea extraordinar banii. Timp de o săptămână a mâncat biscuţi cu muştar. Însă i-a mâncat în faţa Turnului din Tokyo.

“M-am bucurat de acel moment.” A învaţat să fie aşa, să aprecieze ceea ce are. “Eu mulţumesc lui Dumnezeu şi pentru cele bune şi pentru cele rele. Am înţeles că totul e un rezultat al acţiunilor mele.” A călătorit prin toată lumea, însă a realizat că nu cunoaşte suficient România. Propune o călătorie cu următorul traseu: Delta Dunării către munţii Caraiman. “Este o călătorie ca viaţa, doar că merge doar în sens ascendent, nu are coborâşuri.”

Mulţumim Jackie O Ristorante, jackieo.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi
Editor - Mădălina Drăgoi
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ... citește mai mult
Vedetele fac sport în cuplu!
Vedetele fac sport în cuplu!
Recomandare video
Wrap-uri cu Salam Sinaia și Salam Victoria