5 motive pentru care este perfect în regulă să spui „pas” unei relații

  • Publicat:
5 motive pentru care este perfect în regulă să spui
Sursa foto: pexels

Să ieși la dating este palpitant. Descoperi locuri cool, oameni noi și interesanți. Însă, nu este obligatoriu să te și arunci într-o relație dacă nu simți să o faci. Iată 5 motive pentru care este OK să spui „NU” unei relații.

5 motive pentru care este perfect în regulă să spui „NU” unei relații

Nu ești foarte interesată

Dragostea la prima vedere este și cea care durează. Dacă nu te simți atrasă de el încă de la prima întâlnire, este foarte probabil că nici relația să nu evolueze așa cum ai anticipa. Să-l aștepți pe prințul din povești nu este realist, însă să-l aștepți pe cel care stârnește în tine emoții și stări de bine este indicat. 🙂

Citește și: Cum să faci cea mai bună impresie la o primă întâlnire

Nu te simți pregătită

Nu căuta să te arunci cu capul înainte într-o relație doar pentru că ești singură. Este absolut firesc să petreci timp cu tine, să ieși, să te distrezi, să cunoști alți oameni, fără a fi neapărată nevoie să te și cuplezi. Dacă nu ești pregătită pentru o nouă experiență romantică, mai așteaptă.

Citește și: Ce riști când intri imediat după despărțire într-o nouă relație? Nu face aceste greșeli

El acolo, tu aici

Dacă el e la Timișoara și tu în București, asta nu va funcționa bine. Dacă unul dintre voi nu va face un compromis să îl urmeze pe celălalt, relația nu va avea cum să răzbească. Indiferent de sentimente, de sacrificii, șamd.

Citește și: 3 motive pentru care relațiile la distanță sunt complicate

Îl placi, dar nu simți că este ceva menit să dureze

Poate că îți aduce flori sau te surprinde cu mici cadouri, însă nu este capabil să poarte o discuție lungă, stimulativă și captivantă. Fă câțiva pași înapoi. Chiar dacă este atent cu tine, dacă nu știe să îți și mențină interesul, e degeaba. Orice relație poate fi perfectă la inceput, cu toții depunem eforturi să impresionăm, să facem să funcționeze, însă când trecem la următoarea etap, cu ce rămânem?

Nu îți dorești, pur și simplu, o relație

Dacă te afli în punctul în care focusul este pe dezvoltarea ta personală, pe creșterea profesională, pe carieră și prea puțin pe relații, atunci nu te grăbi. Dacă, în egală măsură, prețuiești mai mult ca orice libertatea și independența, te distrezi de minune de una singură și nu ai o problemă cu solitudinea, nu te panica. E timp pentru toate! Chiar și pentru o relație serioasă la un moment dat! Nu forța nimic, prin urmare.

Surse: The Every Girl, PsychCentral, Life Hack

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”