5 moduri simple de a-ți onora sufletul. E timpul sa experimentezi, sa descoperi, sa trăiești!

  • Publicat:
5 moduri simple de a-ți onora sufletul. E timpul sa experimentezi, sa descoperi, sa trăiești!
Sursa foto: pexels

Cea mai mare luptă pe care o avem cu noi înșine este cea de acceptare. De iubire și grijă de sine. Este greu să fim sinceri cu privire la ceea ce suntem, la cum ne simțim sau de ce avem nevoie în această viață. Iata 5 moduri prin care o putem face, potrivit experților.

Onorează-ți sufletul: 5 metode simple, dar eficiente

A venit momentul să devii cea mai importantă persoană din viața ta, cel mai bun prieten al tău. Este important să realizezi că cea mai mare sarcina a ta nu este să descoperi iubirea de sine, ci să dărami zidurile imense pe care le-ai clădit în jurul iubirii de sine. Iată cum poți face asta!

  • Spune-ți ce îți place la tine

Este deosebit de important să realizezi cât ești de importantă. Să te valorizezi, să ieși în față. Să faci o prioritate din tine și din starea ta de bine. Crezi despre tine că ești inteligentă? Generoasă? Capabilă de orice? Scoate asta în față! Arată tuturor cât de bine te simți în pielea ta și ce potențial imens ai.

Citește și: Ce este autocompasiunea și cum să o dobândești pentru o mai mare încredere în propria persoană

  • Acceptă-te așa cum ești

Renunță la goana după perfecțiune și începe călătoria către a deveni cea mai bună versiune a ta. Cea mai grozavă parte a acestei călătorii este regăsirea sinelui, regăsirea liniștii interioare. Acceptă-te așa cum ești – cu pistrui, cu kilograme în plus, prea vulnerabilă sau sau prea căpoasa. E farmecul tău! Rămâi așa cum ai fost lăsată pe acest pământ.

  • Iartă-te pentru ce ai fost în trecut și azi nu mai ești

Iartă-te pentru ce ai fost în trecut. Iartă-te pentru greșelile pe care le-ai făcut la 19 ani. Cu toții greșim. Greșelile ne construiesc, ne clădesc ca un tot. Greșelile te fac OM. Acceptă-ți alegerile din trecut și înțelege că ele s-au încheiat. Focusează-te pe viitor și nu uita să trăiești prezentul.

Citește și: Ce ar trebui să faci începând de AZI pentru o viață mai împlinită

  • Îndepărtează-te de cei ce nu aduc plus valoare vieții tale

Lasă-i în urmă pe cei ce îți fac rău, pe cei ce te rănesc, te desconsideră sau te devalorizează. Cunoaște-ți valoarea. Și înconjoară-te doar de acei oameni care te respectă, te prețuiesc și care te vor în viața lor. De acei oameni care te ajută să crești și care te vor bine.

  • Concentrează-te mai puțin pe ce spun ceilalți și mai mult pe ce crezi tu despre tine

Nu te mai lupta din răsputeri să câștigi aprobarea celorlalți. Oricum, nu vei putea mulțumi pe toată lumea. Și nici nu trebuie. E doar energie irosită. Amintește-ți că nu trebuie să faci ce spune X sau să acționezi conform spuselor lui Y. Nu trebuie să ceri nimănui permisiunea pentru a trăi după bunul plac.

Nu uită că O SINGURĂ VIAȚĂ AI! Trăiește-ți viața așa cum simți să o faci!

Surse: Everyday Power, Better Up, Relevant Magazine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân