Ce este autocompasiunea și cum să o dobândești pentru o mai mare încredere în propria persoană

  • Publicat:
Ce este autocompasiunea și cum să o dobândești pentru o mai mare încredere în propria persoană
Sursa foto: pexels

Să te simți bine în pielea ta este o binecuvântare! Și unul dintre cele mai importante lucruri în viață. Autocompasiunea, căci despre ea vom vorbi azi, este drumul cel mai sigur către fericire, împlinire sufletească și o sănătate mentală bună.

Autocompasiunea, un instrument atât de valoros în viața fiecărei femei

Compasiunea este abilitatea de a arată bunătate, grijă, înțelegere către persoanele care suferă și sunt în dificultate. Autocompasiunea, în schimb, înseamnă îndreptarea către propria persoană a acestor emoții pozitive, atunci când suferim, avem un eșec, trecem printr-o experiență negativă.

Iată un exercițiu de autocompasiune pe care ar trebui să îl încerci și tu începând de azi!

Citește și: Cum să îți îmbunătățești relația cu tine însuți?

Privește-te în oglindă și întreabă-te sincer: „De ce anume am eu nevoie?”

În loc să te lași cuprinsă de discursul interior negativ, descoperă-te. Găsește resursele și uneltele necesare pentru schimbare. Schimbarea îți va reda și încrederea în tine. Tratează-te cu blândețe și cu înțelegere, chiar și atunci când suferi, când ai greșit sau ai avut în eșec, în loc de a te judeca și critica prea aspru.

Așează-ți mâna în dreptul inimii și mângâie-te

Să-ți pui mâna pe piept, în dreptul inimii, ESTE CEL MAI PROBABIL CEL MAI FRUMOS ȘI MAI SIMPLU GEST DE COMPASIUNE. Această banală atingere scade nivelul cortizolului, potrivit specialiștilor.

Citește și: Cristina Andreea Stan, coach: ”A simţi compasiune nu înseamnă că nu trebuie să pui limite!”

Descoperă toate momentele în care îți lipsește compasiunea

Află care sunt acele cazuri în care îți lipsește compasiunea. Te pierzi cu firea atunci când cineva nu îți răspunde la telefon? Sau atunci când partenerul tău face ceva în neregulă? Să identifici momentele cheie care te duc într-o stare anxioasă te poate duce către schimbarea în bine pe care ți-o dorești. Să iei propria experiență negativă nu ca pe un eveniment unic care ți se întâmplă doar ție, ci ca pe ceva atât de firesc oricui, este drumul spre reușită.

Surse: New York Times, Self Compassion, Women’s Health Mag

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân