De ce tot mai mulți oameni atractivi sunt singuri

  • Publicat:
De ce tot mai mulți oameni atractivi sunt singuri

Atunci când vine vorba de relații, am putea crede că oamenii atractivi își găsesc cel mai ușor sufletul pereche și că le este imposibil să fie singuri. În realitate, lucrurile stau total pe dos. Și există câteva motive pentru care se întâmplă asta.

Frumusețea lor poate fi… intimidantă

Un bărbat atrăgător ar putea avea multe pretendente, iar acest lucru poate fi destul de descurajator pentru o posibilă parteneră de cuplu. Pe de altă parte, o femeie foarte frumoasă poate părea inabordabilă. Mulți bărbați vor crede că este dificil de cucerit și nu vor încerca deloc. Atu-urile fizice pot fi intimidante în acest caz pentru sexul opus, atât în ceea ce le privește pe femei, cât și în ceea ce îi privește pe bărbați.

Lumea crede că sunt deja într-o relație

Da, pentru majoritatea oamenilor, este greu de crezut că o persoană mișto ar putea fi singură, de aceea nimeni nu se gândește să o abordeze.

Sunt văzuți ca fiind snobi și firi dificile

Acest lucru este general valabil mai ales dacă femeile sunt timide și atractive în același timp. Un mit care circulă în jurul oamenilor frumoși este că sunt și superficiali. Frumusețea fizică îi poate face pe ceilalți să creadă că acești oameni nu s-ar uita decât la cineva atrăgător.

De asemenea, mai există și preconceptia potrivit cărora persoanele atrăgătoare au tendința de a se baza exclusiv pe aspectul fizic și de a nu se strădui foarte tare atunci când vine vorba de cucerit.

Sunt bănuiți ar putea înșela mai ușor

„Sunt toți aventurieri”/”Te duc cu zăhărelul” sunt doar două dintre gândurile celor ce se tem să se întâlnească cu o persoană atractivă. Femeile s-ar putea îngrijora că iubitul lor chipeș ar putea să le fie infidel. În egală măsură, bărbații mai puțin atrăgători vor compensa prin amabilitate, făcându-le astfel pe femei să se simtă iubite și apreciate.

Citește și: Bărbații “miros” infidelitatea mai ușor decât femeile

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan