Cristina Andreea Stan, coach: ”A simţi compasiune nu înseamnă că nu trebuie să pui limite!”

Ce înseamnă să trăiești ca femeie în energie feminină? 
  • Publicat:
Cristina Andreea Stan, coach: ”A simţi compasiune nu înseamnă că nu trebuie să pui limite!”
foto Shutterstock

”Energia feminină este, prin definiţie, energia intuiţiei, tot ceea ce este spiritual şi mai presus de lumea fizică. Este comunicare, inspiraţie, grijă, cooperare, joc, iubire, a dori, a da viaţă, a atrage, a inspira, este despre interiorul nostru. Este o energie blândă, calmă, hrănitoare, seducătoare, primitoare. Este despre „a primi”, explică Cristina Andreea Stan,  consilier pentru dezvoltare personală, specialist în activitatea de coaching, NLP master. Ea este și autorul cărții Vrei să iubești? Începe cu tine!

 

CSÎD: Auzim tot mai des că femeile ar fi bine să nu uite să acceseze cât mai des energia feminină. Cum se simte asta??

Cristina Andreea Stan: Atunci când trăim în energie feminină, ne conectăm cu noi însene, cu emoţiile şi corpul nostru, de care devenim mult mai conştiente.

 

CSÎD: Cum să rămâi în energie feminină când viața te provoacă?

 Cristina Andreea Stan: Este o întrebare bună: cum să rămânem în această energie feminină, într-o lume în care, pentru a se descurca, o femeie se vede  de multe ori pusă în situaţia de a prelua caracteristici masculine – în primul rând a fi puternică.

Pentru început, ar fi minunat să înţelegem că vulnerabilitatea nu este acelaşi lucru cu slăbiciunea. Nu este o dovadă de slăbiciune, din contră. De asemenea, a fi bune şi a simţi compasiune nu înseamnă că nu trebuie să punem limite, atunci când este cazul.

Cheia constă în găsirea echilibrului de care povesteam mai sus, să căutăm afirmarea în această lume a bărbaţilor, însă atât cât ne este benefic şi potrivit nouă, iar aici fiecare femeie se cunoaşte şi ştie mai bine ce i potriveşte. Să rămânem, în continuare, tolerante, însă consecvente cu limitele pe care le stabilim. Nu este uşor, însă se învaţă şi această abilitate, lucrând cu noi însene.

Energia este flux, nu este constantă

CSÎD: Dacă lucrăm cu noi, putem acționa în ce tip de energie dorim mereu?

Cristina Andreea Stan: Energia fluctuează, e schimbătoare,  nu putem avea acelaşi nivel în fiecare moment. Avem zile şi zile şi este firesc aşa. Să punem presiune pe noi pentru a fi puternice sau a ne simţi bine orice am simţi, de fapt, în adâncul nostru, nu face decât să ne deconecteze de noi însene şi, pe termen lung, generează oboseală şi frustrare. Uităm să ne mai ascultăm, să ne mai privim, să ne cunoaştem, să ne mişcăm în ritmul nostru, să (re)descoperim cine suntem, cine vrem să fim, ce ne dorim cu adevărat. Este important să respectăm aceste cicluri, să ne ascultăm corpul, să ne conectăm cu interiorul nostru, ca un act simplu de compasiune şi iubire de sine.

cristina andreea Stan, foto arhiva
Cristina Andreea Stan, foto arhiva
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”