Cum se văd relațiile de dragoste după psihoterapie și cursuri de dezvoltare personală

Prin lucru cu tine ghidat de specialiști reușești să elimini vechi convingeri și credințe limitative care nu te mai ajută în momentul actual. Vechi tipare de comportament pe care e normal să le iei drept parte din tine, însă unele nu fac altceva decât să te blocheze în stări și situații ce nu îți sunt favorabile.
  • Publicat:
Cum se văd relațiile de dragoste după psihoterapie și cursuri de dezvoltare personală
foto: Shutterstock

Pentru cei care au fost la psihoterapie sau/și la cursuri de dezvoltare personală, cel mai probabil există două variante ale lor în ceea ce privește relațiile de dragoste. Și toate celelalte relații. Care anume: înainte și după terapie. Da. Prin psihoterapie, cursuri de dezvoltare personală reușești să schimbi perspectiva asupra vieții, asupra lumii, asupra ta și asupra celorlalți.

 

Oricine ajunge la psiholog, psihoterapeut, coach, specialist în programare neurolingvistică (NLP) aude că vei primi acea iubire mare pe care o aștepți de o viață doar după ce îndeplinești cea mai frumoasă misiune din viața ta: să te iubești pe tine. Iubirea pleacă din interiorul tău și este despre tine. Practic, dacă ești iubire atragi iubire. Dacă ești ”haos” în interiorul tău, vei atrage haos. Deși, ni s-au prezentat încă din copilărie ipostazele salvatorilor noștri (pentru femei prințul pe cal alb, pentru bărbați prințesa ascunsă în turnul unui castel), ei bine ca adulți aflăm că nu putem salva pe nimeni.

Și mai mult decât atât: nimeni nu ne poate salva. Este doar în puterea noastră (și avem destule resurse interioare) să ne salvăm. Să ieșim din acele spirale ale gândurilor negative, anxiețății, depresiei, traumelor, stresului post traumatic, bolii, stimei de sine scăzute este în puterea noastră. Și totul va veni apoi către noi cu o intensitate și ușurință copleșitoare. Însă, avem de lucru cu noi înșine!

Ce ție nu îți place, altuia nu-i face!

Ne-am dori poate ca o relație de iubire să crească rapid (precum roșiiile din sere), însă accelerarea unui proces atât de fragil nu va aduce rezultatul scontat. Intoxicarea celuilalt cu mesaje, telefoane, vizite va produce cel mai probabil fuga. Da, dacă cineva orice ar fi se apropie în fugă către tine, din instinct vei fugi.

Femeia nu trebuie să ia rolul bărbatului și să se transforme în ”vânător”

Un alt sfat important despre relații pe care îl primesc cei care fac psihoterapie este ca femeia să rămână în energie feminină (să fie), iar bărbatul în energie masculină (să acționeze). Așadar, atunci când vreți ca o scânteie să devină un foc ce va arde precum flacăra olimpică, lăsați fiecăruia dintre voi spațiu pentru a-și juca rolul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân