4 idei aparent romantice, dar care sunt atât de greșite și toxice

  • Publicat:
4 idei aparent romantice, dar care sunt atât de greșite și toxice
Sursa foto: shutterstock

Fie că vin din credințele familiei, din filmele romantice sau din discuțiile cu prietenele, aceste idei toxice despre iubirea reală ne pot împiedica să construim relații puternice și de durată. Iată despre ce este vorba! 

4 idei toxice despre iubirea adevărată pe care ar trebui să le dai uitării chiar AZI

Când ne îndrăgostim, ne așteptăm ca dragostea să fie răspunsul la toate întrebările și soluția la toate problemele. Ne așteptăm ca partenerul nostru să ne înțeleagă din priviri. Ne așteptăm ca în relație să se întâmple totul de la sine – până la urmă, ne iubim. Aceste idei eronate nu vor duce decât la distrugerea relațiilor, avertizează specialiștii.

Iubirea reală nu presupune EFORT

Complet greșit. Iubirea reală presupune muncă – așa a fost întotdeauna și așa va fi. Trebuie să depui eforturi în a-l înțelege pe celălalt, dar și în a-ți exprima propriile nevoi. Să muncești să construiești relația. Să muncești să o întreții. Iubirea durabilă nu vine de-a gata.

Citește și: Ce presupune o relație sănătoasă

Iubirea e tot ce ai nevoie pentru a face o relație să funcționeze

Lucrurile nu stau așa din păcate. Iubirea e un punct de pornire desigur, dar nu este și soluția pentru orice problemă de care te vei lovi în relația de cuplu. În realitate, ai nevoie de mult mai mult de atât. Ai nevoie de înțelegere, de stabilitate, de muncă în doi, chiar și de compromis uneori.

Ne putem salva unul pe celălalt prin iubire

Nimeni nu poate nega forța incredibilă a iubirii, care poate vindeca multe răni. Însă e nevoie de doi parteneri sănătoși, complet echilibrați pentru ca o relație să funcționeze. Lucrează cu tine și încurajează-ți și partenerul să își rezolve problemele emoționale înainte de a va decide să intrați într-o relație. Căci, în caz contrar, aceste „lipsuri” vă vor „sufoca” relația de iubire.

Citește și: Echilibru emoțional – 5 pași pentru atingerea echilibrului

Persoana potrivită va ști cum să te iubească

Adevărul este că nimeni nu știe să te iubească dacă tu nu îți comunici nevoile, dacă tu nu transmiți modul prin care îți dorești să fii iubita. Avem background-uri diferite, am crescut în medii diferite, avem percepții diferite asupra iubirii. E normal să avem și idei distincte despre ce înseamnă să oferi și să primești iubire. Comunică-i partenerului care îți este limbajul de iubire. Vorbește deschis despre asta.

Citește și: Cele cinci limbaje ale iubirii

Surse: Self, Marriage

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân