Terapia la soare vs terapia prin ploaie. Cum te poți simți excelent indiferent de vremea de afară

  • Publicat:
Terapia la soare vs terapia prin ploaie. Cum te poți simți excelent indiferent de vremea de afară
Sursa foto: shutterstock

Când vine vorba de vremea de afară, părerile sunt întotdeauna împărțite. Sunt persoane care adoră ploaia și pot funcționa și pe timp răcoros, dar și persoane care savurează plimbările lungi DOAR atunci când e cald și frumos afară. Dar, haideți să aflăm în ce constă mai exact terapia prin ploaie și terapia la soare!

TERAPIA PRIN PLOAIE vs. TERAPIA LA SOARE

Terapia prin ploaie

Sunt persoane îndrăgostite realmente de ploaie. Care indiferent cât e de noros afară, cât de puternic bate vântul sau plouă, regăsesc o plăcere imensă în acest fenomen. Astfel că sunetul ploii, al tunetelor și al fulgerelor reprezintă pentru mulți, cea mai frumoasă melodie.

Conform acestora, ploaia este cea care calmează sufletul și așază în ordine gândurile umane. Este cea care face dialogul dintre două persoane să devină intim și profund.

Potrivit specialiștilor, pe timp de ploaie, oamenii sunt mai serioși în luarea deciziilor, în planurile pe care le fac și mai consecvenți în acțiuni. 

Ploaia se îmbină armonios și cu rugăciunea și cu meditația și manifestarea.

Citește și: Plouă afară? Cum să te bucuri de orașe și natură indiferent de starea vremii

Așadar, dacă mâine te trezești și vezi că plouă, privește viața dintr-un alt unghi. Fă un efort și nu te întrista. Îmbracă-te gros și ieși și savurează fiecare picătură de energie. Dacă lucrezi de acasă, cu atât mai bine. Fă-ti un ceai cald sau o cafea tare, așază-te în față calculatorului și fii productivă. PONT! Ia primele guri de cafea  privind și ascultând sunetul ploii. 🙂

Terapia la soare

Terapia la soare este cunoscută și îndrăgită de cei mai mulți dintre pământeni. Soarele este cel ce te umple de energie, cel care te umple de vitamina D, cel care te mângâie și te încălzește. Soarele înseamnă medicament. Se spune că o zi petrecută în natură, în bătaia vântului blând și a soarelui face cât o luna petrecută în cabinetul terapeutului. 

Citește și: Vitamina D, «vitamina soarelui» – cât ne trebuie, cum ne ajută şi unde o găsim?

Când soarele zâmbește pe cer, îi zâmbim și noi. Indiferent că afară sunt 0 grade Celsius sau 30 de grade Celsius, că ne aflăm într-un birou sau că suntem afară.

Alege plimbările lungi în aer liber când e frumos afară, îți vor sprijini și sănătatea. Fii turist în propriul oraș! De ce nu? Poți descoperi locuri/lucruri noi.

Surse: NBC News, Harvard Health Publishing, Science Direct

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being