3 factori care te scot din energia ta feminină

  • Publicat:
3 factori care te scot din energia ta feminină
Sursa foto: shutterstock

În societatea modernă, tot mai multe femei au ajuns să muncească cot la cot sau chiar mai abitir decât bărbații lor. Este o realitate. Să fii femeie este un lucru dificil, dar și minunat în egală măsură. Într-o lume aflată într-o continuă schimbare, poți ajunge să-ți neglijezi chiar propria persoană. Iată, așadar, câteva aspecte care te pot scoate din energia ta feminină fără ca tu să-ți dai seama! 

Energia feminină: ce este și care sunt factorii pricipali care te pot scoate din ea

Energia feminină face referire la un set specific de trăsături, considerate a fi opusul trăsăturilor asociate cu energia masculină.

Latura masculină se manifestă atunci când lucrezi către un obiectiv, faci progrese, construiești și împingi înainte. Latura feminină în schimb, se manifestă atunci când te miști în firescul vieții, îți îmbrățișezi energia creativă, dansezi, te joci și te focusezi pe evoluția interioară. 

Atunci când…

Ești într-o continuă competiție cu alte femei

Când îți dorești să fii cea mai bună, cea mai admirată, cea care iese mereu în evidență, nu ești în energie feminină. Când îți dorești să ai totul: cea mai scumpă mașină, cel mai cool job, cel mai atrăgător bărbat, șamd, nu ești în energie feminină.

Ieși din acest tipar fals și atât de greșit. Tu trebuie să fii singură ta competiție reală. Susține celelalte femei, bucură-te și pentru reușitele lor și ai încredere. Această atitudine îți va defini latura feminină.

Vrei să deții controlul mereu

Dacă felul în care controlezi totul la job, acasă sau în relațiile de prietenie te împlinește, atunci nu ești în energie feminină. Iar acest comportament toxic nu doar că te va lăsa fără prieteni sau partener, dar te va înlătura complet din energia ta feminină.

Energia feminină nu este legată de reguli și restricții. Ci de colaborare. Este perfect în regulă să îți doreșți să ai grijă de sarcinile de la serviciu, de casă, de familie, șamd, însă în egală măsură trebuie să înțelegi că nu poți controla totul. Controlul excesiv îi îndepărtează pe cei dragi. În schimb, atitudinea deschisă în a rezolva situații în relația de cuplu sau la locul de muncă, te păstrează în energia ta bună. Și ii ține și pe cei pe care ii iubești aproape.

Citește și: Când are nevoie o femeie de energie masculină?

Faci totul pe cont propriu

În același registru, dacă tu ești cea care se ocupă și de cumpărături, și de dus gunoiul, și de zugrăvit sau de întreținerea mașinii atunci, iarăși, nu ești în energie feminină.

Lasă-ți partenerul să se implice! E în natura lui! Oferă-i șansă de a fi acolo pentru tine, de a rezolva el treburile masculine. Lasă-l să ceară nota la restaurant, să îți deschidă portiera mașinii, să se ocupe de facturi, să țină casă. Nu mai împrumuta tu comportamentul masculin. 

Citește și: Femeia-bărbat în cuplu. De ce apare acest comportament și cum se simte bărbatul?

Conluzie

Dacă și tu te simți epuizată, suprasolicitată, copleșită, ei bine, află că nu eșți singura. Înseamnă că și tu ai nevoie să te reconectezi cu tine, să restabilești granițe pozitive, să fii inspirată! Implementează aceste practici mai sus descrise în viața ta chiar acum, iar feminitatea te va readuce la viață, vei vedea!

Surse: Mind Body Green, The violent heart, Prime women

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân