Energia feminină și energia masculină – ce sunt? Explică Cristina Andreea Stan, coach

Dozarea corectă și la momentul oportun a energiei feminine și a energiei masculine fac diferența și în ceea ce privește relațiile de dragoste.
  • Publicat:
Energia feminină și energia masculină - ce sunt? Explică Cristina Andreea Stan, coach
Cristina Andreea Stan, foto arhiva

Cine este preocupat de bunul mers al relațiilor dintre femei și bărbați și participă la cursuri de dezvoltare personală în ultima vreme sigur a auzit despre energia feminină și energia masculină. Modul în care utilizăm zi de zi aceste energii înnăscute influențează și dinamica relațiilor dintre femei și bărbați. Despre ele am stat de vorbă cu Cristina Andreea Stan, consilier pentru dezvoltare personală, specialist în activitatea de coaching, NLP master. Ea este și autorul cărții ”Vrei să iubești? Începe cu tine!

CSÎD: Și femeile și bărbații au energie feminină și energie masculină în același timp?

Cristina Andreea Stan: În fiecare persoană, bărbat sau femeie, există ambele energii, feminină (Yin) şi masculină (Yang). De-a lungul zilei, în funcţie de situaţiile întâlnite şi mediul în care ne desfăşurăm activităţile, ne putem conecta mai mult cu una sau cu cealaltă din aceste energii care, repet, coexistă în noi. Suntem ambele, Yin şi Yang, Luna şi Soarele, Noaptea şi Ziua, Shakti şi Shiva.

Este important să identificăm şi să ne putem conecta, aşadar, cu ambele energii şi, mai ales, să identificăm echilibrul cel mai benefic şi potrivit nouă. Pentru că suntem noi, cu adevărat, atunci când suntem în echilibru.

Cu ce se deosebește energia feminină de energia masculină

CSÎD: Care este diferența dintre cele două tipuri de energii?

Cristina Andreea Stan: Cred că cea mai simplă diferenţă între cele două este că energia feminină primește, iar energia masculină oferă, dă.

CSÎD: Să caracterizăm energia masculină…

Cristina Andreea Stan: Energia masculină este centrată pe mental, pe raţional, e mai rigidă, este despre “trebuie”, obligaţii, competiţie, să faci cât mai mult, să faci cât mai bine, să fii cel mai bun.

Energia feminină este energia vindecătoare

CSÎD: Să caracterizăm energia feminină…

Cristina Andreea Stan: Energia feminină este intuiţie, inspiraţie, iubire, joc, creativitate, cooperare, comunicare. Ambele energii ne sunt necesare şi este important să fie echilibrate.

Energie feminină – energie masculină – ghid de folosire

CSÎD: Și cum folosim în favoarea noastră aceste energii?

Cristina Andreea Stan: Dincolo de stereotipurile culturale care ne spun că femeile ar trebui să fie feminine, numai bune de protejat, iar bărbaţii masculini, puternici, avem momente în care ne putem conecta mai mult cu una sau cu cealaltă, independent de genul nostru. De exemplu, atunci când dansez, când creez, când ajut, când mă folosesc de intuiţie, sunt conectată mai mult cu energia feminină. Iar atunci când analizez o investiţie, când planific diverse lucruri, când îmi setez obiective sau negociez diverse situaţii în domeniul profesional, când este nevoie de acţiune şi decizii, mă conectez la energia masculină care există în mine.

Ideal ar fi de identificat un echilibru potrivit între cele două (evident, fiecare îşi defineşte acest echilibru cum consideră că îi este benefic lui), să învăţăm să dansăm acest dans al energiilor şi să descoperim când ne foloseşte mai mult una sau cealaltă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân