Când are nevoie o femeie de energie masculină?

Într-o lume în care, pentru a se descurca, o femeie se vede de multe ori pusă în situaţia de a prelua caracteristici masculine - în primul rând a fi puternică.
  • Publicat:
Când are nevoie o femeie de energie masculină?
foto: Shutterstock

”Energia masculină se caracterizează prin acţiuni, prin a da, a face, se manifestă mai mult spre exterior, spre lumea materială, spre supravieţuire. Este mai raţională, merge mai mult pe luarea deciziilor” Cristina Andreea Stan,  consilier pentru dezvoltare personală, specialist în activitatea de coaching, NLP master. Ea este și autorul cărții Vrei să iubești? Începe cu tine! Am aflat mai multe detalii despre fluxurile de energie feminină și energie masculină.

CSÎD: Când are nevoie o femei de a fi în energie masculină?

Cristina Andreea Stan: De exemplu, ca femeie, ai nevoie de mai multă energie masculină atunci când eşti la muncă, dacă slujba presupune un rol de conducere, urmărirea obiectivelor, cu alte cuvinte dacă ai un rol activ, un rol puternic. Dar și atunci când trebuie să organizezi activități de exemplu.

CSÎD: Ce se întâmplă când lucrezi ca femeie într-un mediu dominat de bărbați și ai o funcție de conducere? 

Cristina Andreea Stan: Clar, ai nevoie de mai multă energie masculină dacă te regăseşti în situaţia de a rivaliza cu alţi bărbaţi, în anumite domenii sau momente punctuale, așa cum spuneam mai sus.

Mamele singure au nevoie în multe momente de în care să acceseze energia masculină

CSÎD: Ce se întâmplă cu mamele singure din acest punct de vedere? 

Cristina Andreea Stan: Dacă trebuie să înlocuieşti o figură masculină – dacă, de exemplu, nu eşti într-o relaţie sau eşti o mamă singură, care se regăseşte în postura de a acoperi ambele roluri şi de a compensa lipsa unei figuri paterne. Astfel de situaţii conduc spre un exces de responsabilitate sau control, care, dacă nu ne sunt naturale, pot genera oboseală şi frustrare pe termen lung.

CSÎD: Cum să înțelegem mai bine diferențele între momentele în care este nevoie de energie feminină și cele în care este nevoie de energie masculină?

Cristina Andreea Stan: Ca să fie mai simplu de vizualizat, putem să ne imaginăm energiile ca atunci când avem o anumită poziţie a corpului, în anumite situaţii: la job, aşa cum spuneam, rigid, vertical, puternic, în antiteză cu momentele în care dansezi, de exemplu, când ai un rol mai relaxat, iar corpul tău este flexibil şi se lasă purtat pe ritmul muzicii.

cristina andreea Stan, foto arhiva
Cristina Andreea Stan, foto arhiva
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân