Ce să gătești cu copiii? 3 idei practice

Evident, cu copiii nu puteți găti contra cronometru. Orice operațiune în bucătărie necesită mai mult timp.
  • Publicat:
Ce să gătești cu copiii? 3 idei practice
Ce să gătești cu copiii? 3 idei practice

Indiferent de vârsta pe care o ai, unul dintre cele mai fascinante locuri din casă este cu siguranță bucătăria. Un loc primitor, călduros, ce deține magia să îi adune pe toți membrii familiei la masă. Dar bucătăria este și un laborator de ”chimie” unde iau viață cele mai gustoase preparate culinare făcute cu dragoste de către mama, tata, bunici și copiii. Implicați-i în procesul gătirii încă de când sunt foarte mici și vorbiți-le cu dragoste despre mâncare.

 

După ce ați pus la punct bucătăria și ați securizat fridiger, lada frigorifică, prize, prelungitoare, gaze, robinete, ați scos din priză rășnițe, fierbătoare, ați închis bine  ușile la dulapurile cu farfurii, vitrinele cu pahare, ați încuiat foarte bine detergenții și substanțele de curățare, ați pus la loc ferit cuțite etc, este timpul să gățiți împreună. Vor urma momente magice indiferent de vârstă. Arătați-i fiecare legumă. Și dumneavoastră o puteți curăța (cât mai departe de copil), iar acesta o poate spăla într-o tăviță sub care ați pus câteva prosoape. Copii mici adoră supele dar și dulcurile. Există cărți dedicate de rețete, dar și materiale video pentru inspirație.

Omleta, un deliciu ușor de preparat la orice vârstă

Copiilor le place omleta. Este fascinant pentru ei să o prepare ”singuri” de pe la 2 ani.  Nu puneți tigăi, cratițe pe aragaz decât pe ochiurile de lângă perete pentru a evita accidente. Atenție și la ce depozitați în crațite, ibrice cu coadă sau la tigăi. Curiozitate copiilor este infinită.

Înghețată de casă – sănătoasă și adorată de copii

Una dintre plăcerile copiilor dar și ale adulților este cu siguranță înghețata. Și dacă mai este și făcută după o rețetă simplă, cu ingrediente puține și sănătoase cu atât mai bine. Bananele și iaurtul gras sunt de bază pentru rețete sănătoase de înghețată. De exemplu, o banană se curăță, se taie și se congelează. Cu ajutorul unui robot de bucătărie se mixează cu fructe înghețate sau proaspete: zmeură, coacăze, mure etc și pasta obținută se pune în forme de înghețată și se mai lasă la congelator. În cazul rețetelor de îngheațată cu baza de iaurt, combinați cu fructe pasate cât mai fin sau vanilie, puțin zahăr brun. Se mixează, se pun în porții mici și se lasă 3, 4 ore la congelator.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân