Tragica poveste a gemenei siameze care a trăit lângă sora ei moartă

O situație tragică a marcat destinul unor gemene siameze, care au trebuit să își împartă nu doar același corp, ci și viața, iar, mai apoi, moartea.
  • Publicat:
Tragica poveste a gemenei siameze care a trăit lângă sora ei moartă

Totul a pornit la începutul anilor 1900, atunci când Daisy și Violet, gemene siameze, au venit pe lume. Născute pe 5 februarie 1908 în orașul Brighton, acolo unde toată lumea le cataloga drept „ciudate”, pentru că erau lipte, la propriu, una de cealaltă.

Povestea siamezelor Daisy și Violet Hilton

Cele două fete aveau fiecare organele ei, însă erau lipte la nivelul șoldurilor și feselor. Ceea ce împărțeau, de fapt, a fost circulația sângelui în zonele respective. Dacă acum această problemă se poate rezolva prin intervenție chirurgicală, atunci, mama fetelor a văzut acest fapt ca pe o pedeapsă dată de Divinitate pentru păcatele ei. Având aceste convingeri, femeia a decis să își vândă copii șefei sale, pentru o sumă modestă de bani.

Din păcate, „mătușa”, așa cum își numeau gemenele siameze noul tutore, nu a avut intenții mai bune în ceea ce le privește. Ea le exploata pe copile, fiind prezentate ca atracții la circ și biciuite dacă făceau vreo greșeală.

Pentru că mătușă era nemulțumită de banii obținuți în urma exploatării lui Daisy și Violet, femeia a decis să plece într-un turneu prin Europa cu ele, iar mai apoi s-au mutat în SUA.

Gemenele siameze, controlate și abuzate

Fetele au fost nevoite să muncească împotriva voinței lor mulți ani. După moartea mătușii, cele două au fost controlate de copiii femeii, Myer și Edith.

Gemenele au urcat pe aceeași scenă de circ cu artiști faimoși precum Charlin Chapin, Bob Hope, dar și Harry Houdini, cel care le-a schimbat viața fetelor.

Luminița de la capătul tunelului

Harry Houdini le-a sprijinit pe gemene să caute mai multe informații despre statutul lor juridic. Iluzionistul le-a făcut cunoștință cu un avocat bun, iar fetele au reușit să iasă, în sfârșit, de sub tutela familiei care le abuzau. Mai mult, copiii mătușii au fost nevoiți să le plătească despăgubiri.

Deși au devenit persoane libere, fetele au continutat să joace în spectacole de circ și chiar și în filme.

Viața amoroasă a gemenelor a însemnat un capitol dureros. Fiecare dintre ele a fost căsătorită, însă niciunul dintre mariaje nu a mai mai lung de câteva săptămâni.

Sfârșitul tragic al gemenelor siameze

Povestea tragică a gemenelor siameze s-a încheiat în luna ianuarie a anului 1969. În vârstă de 60 de ani, ambele femei au fost găsite decedate. La autopsie s-a descoperit că cele două au murit din cauza gripei, însă nu în același timp. Daisy a murit prima, iar după 2-4 zile, sora ei, Violet, s-a stins și ea din viață.

Sursă foto:  Halfpoint / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being