Prima mâncare gătită din viața copilului este o supă! Cum să faci supe sănătoase

Respectați regulile diversificării alimentelor și regulile de preparare și consum specifice vârstei copilului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Prima mâncare gătită din viața copilului este o supă! Cum să faci supe sănătoase
Cum se prepara supele la bebelusi, foto Shutterstock

Ei bine, în multe cazuri, proaspetele mame se simt încurcate atunci când trebuie să facă cu propriile mâini, ghidate de propriile cunoștințe și având la îndemână legumele pe care le-au ales cu mare grijă – prima supă copilului lor. Cum să o prepare astfel încât să fie o descoperire plăcută pentru copil, dar să aibă totuși și ingrediente sănătoase?

Prima supă pentru un bebeluș este recomandată după 6 luni, când începe perioada de diversificare alimentară în paralel cu alăptarea sau formula de lapte agreată. Rețeta este clasică și cuprinde ingrediente precum dovlecel, morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel. După unele păreri și cartoful poate fi introdus de la primele supe. Calitatea și ph-ul apei plate sunt importante și trebuie să fie adaptate bebelușilor de asemenea.

Ce legume sunt permise pentru prima supă a sugarului

Dacă rețeta nu este complicată deloc, mai dificilă poate fi alegerea  – se aleg legume de calitate bună (crescute natural, din cultura organică – de preferat). Evident, nu se adaugă produse precum concentrat de legume, sare, rântașuri, prăjeli etc. Supele pentru copii se pasează cu ajutorul unui mixer vertical. Următorele rețete de supă conțin și mazăre, broccoli, spanac, ardei gras. Regula spune că după 10 luni se pot introduce și roșiile.

Cum se prepară supele cu carne pentru bebeluși și copii mici

După vârsta de 7 luni, în alimentația sugarului se introduce și carnea. În momentul în care faceți supe din carne, regula spune să fierbeți carnea separat, iar după ce a fiert să o adaugați în supa de legume. La începuturile vieții unui copil, carnea de pasăre se fierbe fără piele, iar grăsimea se elimină. Primele tipuri de carne recomandate sunt cele de curcan, pui și vită de provenință ecologică. Mulți pediatri recomandă carnea de porc după primii 3 ani de viață ai copilului, iar cea de gâscă după 4 ani. Carnea fiartă se pasează foarte fin cu ajutorul unui robot.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Cum să faci pâine cu copilul mic
Cum să faci pâine cu copilul mic
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân