Cum să faci pâine cu copilul mic

Cu câteva măsuri de siguranță, multă răbdare, calm îl puteți implica și pe cel mic atunci când faceți pâine de casă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să faci pâine cu copilul mic
Cum să faci pâine cu copiii, foo Shutterstock

Cel mai probabil cu toții păstrăm în minte amintiri din copilărie precum bucuria de a rupe dintr-o pâine proaspăt scoasă dintr-un cuptor. Să știi să faci pâine este util, dar și relaxant. Iar dacă ai prin preajmă și copii îi veți plimba prin chimie, fizică, gastronomie dar vor mai simți și lecția răbdării. Îi vei face să înțeleagă că în spatele fiecărei pâini pe care o vede la magazine, există multă muncă, dar și un strop de magie.

Pâinea este unul dintre simbolurile vieții. Procesul de a face o pâine de la zero cu mâna ta conferă o senzație de bine, de împlinire. Din cele mai simple ingrediente făină, apă, drojdie și un strop de sare și de ulei se naște pâinea noastră cea de toate zilele. Iar atunci când din cuptor ies timid primele arome de pâine proaspăt coaptă, emoțiile cresc. Iar dacă frământați aluatul, coaceți și rupeți primordiala pâine cu copiii mici, nu faceți altceva decât să țeseți un fir fin către eternitate.

Alegeți rețete simple de pâine

Copiilor le plac lucrurile și gusturile simple. Așadar, alege o rețetă simplă de pâine, fără condimente. Elimină toate obiectele care l-ar putea răni de  pe masa de lucru (cuțite, foarfece etc). Spălați-vă împreună pe mâini, purtați șorțuri. Lăsați-l să pună făina în vasul în care veți frământa. Cu calm, răbdare și dragoste trebuie să se desfășoare tot procesul. Chiar dacă cel mic ”greșește” puteți remedia imediat. Aveți nevoie de apă călduță pentru a dizolva drojdia. Respectați rețeta pentru că munca pe care o depuneți cu cel mic trebuie să aibă un rezultatul și chiar unul gustos.

Făcând pâine, copilul mic are parte și de lecția răbdării

Să lași aluatul de pâine la crescut va fi o provocare. Mai ales pentru copil, care se va duce (și foarte bine face) să verifice magica cocă. Fiul meu i-a dus cadou aluatului o mașinuță, să se joace și el. Atunci când vine momentului folosirii cuptorului, explicați-i încă o dată despre pericolul arsurilor, că nu are voie să deschidă ușa de la cuptor și evident supravegheați-l. Atunci când pâinea va fi gata, bucătăria, casă și inima se vor umple de o bucurie nesfârșită. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”