Deprimata din cauza crizei? Roaga-te sa scapi!

Persoanele care se roaga sunt mai putin afectate de esecurile de la locul de munca sau din viata sentimentala.
  • Publicat:
Deprimata din cauza crizei? Roaga-te sa scapi!
Deprimata din cauza crizei? Roaga-te sa scapi!

Credinta in Dumnezeu alunga stresul si depresia, sugereaza oamenii de stiinta de la Universitatea Toronto, Canada. Sfatul este cum nu se poate mai nimerit in aceasta perioada in care numarul peroanelor afectate de depresie si astenie de primavara este in crestere.

Conform unui studiu efectuat de cercetatorii canadieni, persoanele preocupate de viata spirituala, activ-religioase, care isi spun des rugaciunea si frecventeaza lacasuri de cult religios cad mai rar victime ale gandurilor negre. In plus, sunt mai putin afectate de esecurile de la locul de munca sau din viata sentimentala.

Religia, spun cercetatorii, creeaza o liniste interioara care ajuta oamenii sa-si controleze angoasele. Inseamna speranta si-i ajuta pe credinciosi sa inteleaga mai bine sensul vietii, ce au de facut atunci cand se confrunta cu probleme.

De ce e important sa tratam depresia?

Rata mortalitatii in randul persoanelor pesimiste, care cad adesea in depresie, este destul de mare, dupa cum informeaza canalul ABC News. In cazul lor, riscul de deces prin cancer este cu 23% mai mare decat in cazul optimistilor.

Acestia din urma traiesc mai mult si mai sanatos si-si reduc cu 30% riscul de deces in urma unei boli cardiovasculare. In plus, au mai putine reactii fizice la stres, fapt deosebit de important in conditiile in care bolile aparute pe fond nervos se trateaza extrem de dificil.
 


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce este dependenta de cumparaturi?
Ce este dependenta de cumparaturi?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”