Alimente care te feresc de diabet

Aceste alimente te feresc de diabet, boala de care sufera milioane de romani. Vezi care sunt si consuma-le cat mai des!
  • Publicat:

Diabetul reprezintă una dintre cele mai frecvente boli cronice netransmisibile ale secolului XXI din categoria bolilor endocrine, care afectează în prezent peste 346 de milioane de oameni din întreaga lume, potrivit ultimelor statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Prin complicaţiile sale, diabetul este principala cauză a orbirii, a amputaţiilor şi a insuficienţei renale.


Prevalenţa diabetului este în continuă creştere, iar OMS estimează că până în 2030 numărul deceselor cauzate de diabet se va dubla, anunţă Asociaţia Română de Educaţie în Diabet. Potrivit celor mai recente date oficiale emise de Federaţia Internaţională de Diabet (IDF), 1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat.

Zece alimente-minune, între care nucile, fasolea şi legumele cu frunze verzi, previn diabetul, scad riscul de infarct şi potolesc senzaţia de foame fără să îngraşe.

Vezi în Galeria Foto de mai jos alimentele care te feresc de diabet!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”