Salata sățioasă care taie pofta de dulce. Rețetă de salată coleslaw cu varză, morcov, mere și sos de iaurt

Descoperă rețeta simplă de salată coleslaw cu varză pe care sigur o vei prepara mai des de azi înainte!
  • Publicat:
Salata sățioasă care taie pofta de dulce. Rețetă de salată coleslaw cu varză, morcov, mere și sos de iaurt
Foto: Shutterstock

Te chinuie pofta de dulce și ai mânca non-stop? Pune frână tentației de a înfuleca 3 savarine deodată, pentru că avem o rețetă de salată care alungă pofta de dulciuri și ține de foame mult timp.

Salata coleslaw cu varză, morcov și mere se prepară super rapid, are foarte puține calorii, dar este delicioasă. Poți să o mănânci așa, simplă, sau să o alături unei bucăți de carne la grătar. Orice variantă alegi, ieși în câștig – atât financiar, pentru că este o salată economică, dar și din punctul de vedere al kilogramelor pierdute. Mănânci cu poftă, te saturi și slăbești!

Citește și: Câtă ceapă se pune la salata de vinete. Greșeala pe care mulți o facem și strică gustul salatei

Salată coleslaw cu varză: ingrediente

Cantitatea de ingrediente pentru această salată foarte gustoasă este orientativă. Poți folosi varză roșie și albă sau doar într-o culoare, mere verzi sau roșii, mai mulți morcovi, în funcție de preferințe. Dar neapărat stropește totul cu suc de lămâie!

Acest ingredient va da salatei mai multă prospețime și, în plus, previne oxidarea ingredientelor dacă vrei să mănânci salata deja preparată mai târziu.

Iată ce ingrediente să treci pe lista de cumpărături:

  • 300 grame varză (roșie sau albă, sau combinate) dată pe răzătoare sau tăiată fideluță
  • 2 morcovi dați pe răzătoare
  • 1 măr verde sau roșu tăiat cubulețe, felii sau dat pe răzătoare
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • câteva frunze de pătrunjel proaspăt
  • opțional – semințe de floarea-soarelui, de susan, de pin, nuci sau merișoare

Citește și: Salată de dovlecei cu iaurt și mărar. Rețetă cu puține calorii

Salata coleslaw are la bază varza (care ajută foarte mult în procesul de slăbire, dar are multe alte beneficii), restul ingredientelor putând fi alese după pofta fiecăruia.

Spre exemplu, poți înlocui morcovul cu ardei gras, iar merele cu pere. Cum la fel de bine poți adăuga în compoziție și ceapă roșie, fructe deshidratate (caise, prune, stafide, curmale – atenție la cantitate, au multe calorii) sau alte verdețuri (mărar, cimbru).

Cum prepari sosul de iaurt pentru salată

Deși sosul pentru salata coleslaw are în compoziție, de regulă, maioneză – sau poți să cumperi direct din magazin un astfel de dressing, dar nu îți recomandăm! -, noi îți propunem varianta în care vedeta este iaurtul.

De data aceasta am ales iaurtul skyr cu conținut redus de grăsime, dar savoarea, textura și consistența sunt foarte similare cu cele ale iaurtului grecesc „clasic”.

Citește și: Ce să pui în salată ca să țină de foame și să nu îngrașe. 5 ingrediente cu puține calorii

sos de iaurt pentru salată coleslaw
Foto: Shutterstock

Acest sos de iaurt pentru salată este mult mai sănătos și are mai puține calorii. În plus, poate fi făcut rapid și ușor acasă!

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 grame iaurt skyr
  • 1 lingură de muștar Dijon cu boabe întregi
  • 1 lingură de oțet din cidru de mere
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 lingură de miere de albine (opțional)
  • sare, piper – după gust

Preparare: se amestecă toate ingredientele până se omogenizează.

Acest sos se toarnă peste ingredientele pentru salată, se amestecă bine și se decorează totul cu frunze de pătrunjel și câteva nuci sau semințe.

Salata coleslaw cu varză poate fi preparată și în avans – își păstrează prospețimea și culoarea până la 3 ore în frigider, dacă acoperi recipientul cu capac sau folie alimentară transparentă.

Citește și: Greșeala pe care să nu o mai faci când prepari salată. Din cauza asta te balonezi și ai arsuri după ce mănânci

Surse: jocooks.com, foolproofliving.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân