Ghimbir cu miere și lămâie – leac pentru tuse și durere. Ce beneficii incredibile are această combinație vindecătoare

Duoul formidabil format din ghimbir cu miere este un aliat puternic împotriva răcelilor de sezon, fiind o combinaţie cu beneficii în întărirea sistemului imunitar.
  • Publicat:
Ghimbir cu miere și lămâie - leac pentru tuse și durere. Ce beneficii incredibile are această combinație vindecătoare
Foto: envato

Mierea şi ghimbirul sunt unul dintre cele mai vechi remedii împotriva diverselor afecţiuni, în special atunci când vine vorba despre răcelile de sezon. Luând în considerare schimbările bruşte de anotimp ale ultimei perioade, e momentul să intre în scenă combinaţia cu beneficii extraordinare dintre miere cu ghimbir car te va ajuta să treci cu bine peste răceala de sezon. Bonus: două reţete care întăresc imunitatea şi combat afecţiunile!

Ghimbir cu miere: remediu pentru tuse, răceală și durere

Mierea s-a dovedit a fi un remediu ideal pentru subţierea mucusului care blochează respiraţia şi, din această cauză, duce la infecţii ale tractului respirator superior. În mod similar, ghimbirul ajută la reducerea inflamaţiei căilor respiratorii. Prin urmare, un amestec care combină mierea şi ghimbirul asigură un tratament natural eficient pentru tuse şi simptomele răcelii.

Combinaţia dintre ghimbir şi miere este cunoscută drept analgezic. Chiar dacă ghimbirul are o aromă intensă, foarte puţini ştiu că este un expectorant şi acest lucru ajută la scăderea instantanee a durerii. Această combinaţie este foarte bine cunoscută drept tratament împotriva răcelii şi ştim cu toţii că o răceală este de obicei urmată de o durere în gât. Ghimbirul, datorită aromelor sale puternice, va deschide sinusurile şi te va ajută să scapi de mucusul din sistemul respirator.

Ghimbir cu miere: beneficii pentru inimă

Studiile sugerează că mierea în combinaţie cu ghimbirul reprezintă un bun tratament pentru sănătatea cardiacă. Ghimbirul s-a dovedit de asemenea foarte util în prevenirea formării cheagurilor de sânge şi reducerea colesterolului. Acesta, la rândul său, ajută la combaterea bolilor de inimă care presupun blocarea vaselor de sânge cu cheaguri.

Ghimbir, miere și lămâie pentru imunitate

Mierea, ghimbirul şi lămâia – aceste trei ingrediente sunt perfecte pentru lupta împotriva bolilor. Ele sporesc de asemenea capacitatea corpului de a se apăra de bacteriile dăunătoare din mediu. În plus, ghimbirul şi mierea au proprietăţi antioxidante, mărind astfel puterea sistemului imunitar al organismului.

Ghimbirul cu miere elimină greața

S-a dovedit faptul că mierea cu ghimbir este un bun ajutor digestiv datorită proprietăţilor digestive inerente ale ghimbirului. Prin urmare, consumul unei linguriţe de miere cu ghimbir este foarte util pentru persoanele care au un sistem digestiv cu probleme.

Ştiai că ghimbirul este extraordinar în lupta cu greaţa? Este unul dintre cele mai vechi remedii naturale pentru greaţă, în special cea cauzată de sarcină. Amestecă puţin ghimbir cu lămâie şi administrează dimineaţa amestecul, pentru a scăpa de greaţă sau pentru a o preveni!

Reţete ghimbir cu miere

Ceai surpriză cu miere şi ghimbir

Vei avea nevoie de:

  • O bucăţică de ghimbir
  • O cană de apă fiartă
  • O lingură suc de lămâie proaspăt
  • O linguriţă miere
  • Un shot whiskey
  • Opţional: scorţişoară şi nucşoară

Dă ghimbirul pe răzătoare şi lasă-l la infuzat cu apa fiartă şi lămâia timp de 5-10 minute. Strecoară compoziţia şi adaugă mierea, shot-ul de whiskey şi presară nucşoară sau scorţişoară deasupra, după gust! Se poate servi cald sau rece, având însă beneficii mult mai puternice servit cald.

Pastă cu miere şi turmeric pentru întărirea sistemului imunitar

Această reţetă este un supliment alimentar natural ideal pentru zilele răcoroase. Schimbarea de sezon este periculoasă pentru sănătate, iar această compoziţie va fi prietenul tău cel mai bun, care nu te va lăsa să te îmbolnăveşti.

Vei avea nevoie de:

  • O linguriţă turmeric ras
  • O linguriţă ghimbir ras
  • Un sfert de linguriţă piper negru
  • O linguriţă usturoi pisat
  • Un praf de boia iute
  • 50 grame miere

Cum se prepară?

Foarte simplu! Amestecă toate ingredientele într-un borcan, pe care îl poţi păstra la frigider. Pasta se poate consuma de sine stătătoare (maxim o linguriţă în fiecare dimineaţă) sau combinată cu apă caldă şi lămâie pentru o băutură delicioasă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”