Cum faci unt de casă în 10 minute, cu un singur ingredient. Încearcă rețeta și n-o să mai cumperi din magazin!

  • Publicat:
Cum faci unt de casă în 10 minute, cu un singur ingredient. Încearcă rețeta și n-o să mai cumperi din magazin!
Foto: Shutterstock

E atât de simplu să faci unt de casă – ai nevoie doar de smântână și de cel mult 10 minute! Întins pe pâine prăjită sau folosit în diverse mâncăruri ori deserturi, untul de casă este delicios și poate fi preparat rapid și simplu. Dacă încerci rețeta, sigur vei renunța la untul din comerț!

Citește și: Cum scoți amăreala din vinete – 4 metode testate, eficiente 

Rețetă unt de casă

Pentru a obține o bucată de unt de casă de aproximativ 500 de grame, ai nevoie de 1 litru smântână lichidă grasă (40% grăsime).

Este acea smântână din care se face frișca, dar e foarte important să aibă procent cât mai mare de grăsime pentru a ieși untul gustos.

Opțional, poți folosi sare (dacă vrei ca untul să fie sărat), usturoi sau diverse verdețuri tocate mărunt (pătrunjel, mărar, cimbru, rozmarin etc.).

Citește și: Salata sățioasă care taie pofta de dulce. Rețetă de salată coleslaw cu varză, morcov, mere și sos de iaurt

unt de casă cu verdețuri
Foto: Shutterstock

Mod de preparare:

  • Pune smântâna rece în bolul unui mixer.
  • Mixează la viteză mare până se taie smântâna – poate dura între 2 și 7 minute. Vei observa că se formează bucățile gălbui solide și un lichid (zara).
  • Pentru a scoate de tot zara din compoziție, adaugă în bol câteva linguri de apă foarte rece și continuă să mixezi câteva secunde.
  • Compoziția se stoarce foarte bine cu mâinile sau cu ajutorul unui tifon curat cu ochiuri mici, pentru a elimina tot lichidul.
  • Dacă preferi untul de casă sărat, aromatizat, acum se adaugă sarea, usturoiul, verdețurile și se amestecă bine cu furculița.
  • Untul obținut se pune într-un recipient cu capac (caserolă de sticlă rotundă, pătrată, dreptunghiulară) sau acoperit cu folie transparentă.
  • Untul de casă rezistă la frigider până la 6 săptămâni.

Citește și: Cea mai rapidă rețetă de maioneză. E gata în mai puțin de 60 de secunde!

Sursă rețetă: biggerbolderbaking.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân