Vrei să slăbești? Iată 3 fructe de sezon cu conținut scăzut de zahăr. Cumpără-le pe cele românești!

Multe persoane nu pot slăbi din cauza cantităților mari de fructe pe care le consumă zilnic. Cu cât sunt fructele mai dulci, cu atât sunt mai bogate în kilocalorii.
  • Publicat:
Vrei să slăbești? Iată 3 fructe de sezon cu conținut scăzut de zahăr. Cumpără-le pe cele românești!
Ce fructe poți mânca și când vrei să slăbești? foto: Mădălina Drăgoi

Fructele, acest deliciu al vieții. Nu există fruct să nu fie apreciat pentru savoarea sa. Proaspăt sau pregătit termic în diverse combinații. Îndeosebi cu zahăr. Ei bine, să adăugi fructelor și zahăr nu este indicat în general, dar mai ales dacă când controlul greutății este un punct important. În piețele și supermarketuri se găsesc din belșug fructe de sezon din producția autohtonă. Alege-le pe cele cu un conținut mai mic de zahăr dacă ești la cura de slăbire.

Asociem fructele cu gustul dulce. Însă nu se recomandă îndulcirea lor cu zahăr, miere sau siropuri etc. La fel se întâmplă și cu sucuri, smothies – verificați mereu dacă au zahăr adăugat. Să excluzi fructele din meniul zilnic atunci când vrei să slăbești este greșit. Căci te privezi atât de fibre, vitamine, minerale, antioxidanți dar și de gustul bun, de zaharuri care printre altele contribuie și la starea de bine. Așadar, reglarea cantăților de fructe consumate zilnic este cheia. Dar și alegerea unor fructe de sezon de preferat cu un conținut scăzut de zahăr.

Căpșuni – o opțiune excelentă și la cura de slăbire

Căpșunile – probabil unele dintre cele mai îndrăgite fructe sunt căpșunile. Pe lângă aroma inconfundabilă, consumul de căpșuni aduce și vitamin C, acid folic, potasiu și mangan. De asemenea, conțin multe fibre, care ajută la încetinirea absorbției de zahăr și vă mențin senzația de sațietate. Potrivit Medical News Today, o ceașcă de căpșuni are doar aproximativ 7 grame de zahăr și mai mult de 100% din aportul zilnic recomandat de vitamina C. Așadar, mai ales căpșunile crescute și îngrijite natural sunt o alegere excelentă.

Piersici cu scorțișoară – excelente și nu pun în pericol silueta

Piersicile  – alte fructe care dau aroma verii și care au un conținut scăzut de zahăr. Ele sunt bogate în vitamina A, vitamina C, vitamina E, potasiu și antioxidanți. De asemenea, au un conținut ridicat de apă, ceea ce te ajută să te menții hidratat și să previi supraalimentarea. O cană de felii de piersici are aproximativ 14 grame de zahăr conform Universității din Rochester.

Murele – deliciu dietetic

Nici o vară fără mure. Minunatele fructe de pădure, bogate în antioxidanți o aromă dulce – acrișoară inconfundabilă. Acestea sunt pline de fibre, vitamina C, vitamina K, mangan și fitochimicale care pot proteja împotriva cancerului și a inflamației. Healthline precizează că o cană de mure are doar 7 grame de zahăr și 8 grame de fibre.

Nu pune zahăr pe fructe, pune condimente

Nu vă sfiiți să aromatizați fructele cu un strop de suc de lămâie sau lime proaspăt stors. Acesta favoriează digestia, are vitamin C, ajută la păstrarea culorii fructelor. Sau chiar condimente precum scorțișoara (merge pe piersici), cardomom se potrivește de minune cu căpșunile!

Surse: Universitatea din Rochester – Centrul Medical

Medical News Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân