Fructul pe care trebuie să îl mănânci în fiecare zi. Te înviorează, reduce balonarea și te face să ai o părere mai bună despre tine

  • Publicat:
Fructul pe care trebuie să îl mănânci în fiecare zi. Te înviorează, reduce balonarea și te face să ai o părere mai bună despre tine
Sursa foto: shutterstock

Persoanele care preferă o băutură naturală la micul dejun sau cele care înlocuiesc sandwich-ul de la masa de prânz cu un fruct sănătos, știu care sunt beneficiile bananelor pentru sănătatea organismului. Astăzi despre ele vom vorbi.

Ce se întâmplă dacă mănânci banane zilnic

Nivelurile tale de energie vor crește

Potasiul conținut în banane îți protejează mușchii de crampe, în timp ce carbohidrații îți oferă suficientă energie pentru a suporta un antrenament mai solicitant, de pildă.

Te scapă de balonare

Dacă ești îmbalonat/ă, asta se întâmplă pentru că îți lipsesc bacteriile intestinale necesare. Există 40 de miliarde de bacterii în corpul nostru, iar majoritatea trăiesc în intestine. Și bananele sunt o sursă excelentă de prebiotice, care ajută bacteriile să înmulțească.

Te ajută să fii binedispus/ă

Poate că o să razi, dar bananele te pot face fericit! Există studii care arată că dietă are efect asupra chimiei creierului și deci produce sentimente de fericire și bunăstare.

Bananele conțîn serotonină, care este hormonul cheie ce ne stabilizează starea de spirit, dar și sentimentele de feiricire. Sunt și o sursă excelență de Vitamina B6, care ajută la producerea de serotonină în creier.

Îmbunătățesc digestia

Bananele sunt ușor de digerat și nu irită tractul gastro-intestinal. Amidonul rezistent conținut în banane nu este digerat și ajunge în intestinul gros, unde servește că mediu nutrițional eficient pentru bacteriile sănătoase.

Imbunătățesc imunitatea

Bananele sunt prebiotice, sprijină formarea tipului potrivit de bacterii intestinale pentru că organismal să aibă capacitatea de a lupta cu bolile.

O banană reprezintă 2% din aportul zilnic recomandat de 5 dintre 11 nutrienți: fier, zinc, vitamina A, seleniu și proteine.

Sprijină sănătatea inimii

Bananele conțin potasiu, mineral ce regleză funcția inimii și echilibrează fluidele, care sunt cruciale în reglarea tensiunii arteriale. Iar deficitul de potasiu poate duce până la hipertensiune. O singură banană are 12% din aportul zilnic necesar de potasiu.

În loc de concluzie…

În loc să încerci să-ți învingi poftă de zahăr prin alte metode, mănâncă una sau două banane pentru a o diminua. Vei bifa și toate beneficiile mai sus descrise odată cu asta!

Citește și: 7 efecte secundare uimitoare ale consumului zilnic de banane

Sursa: New York Post

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân