7 efecte secundare uimitoare ale consumului zilnic de banane

Află șapte dintre cele mai uimitoare efecte secundare ale consumului zilnic de banane și vezi ce beneficii pot aduce pentru organism. Consumă zilnic o banană și bucură-te de numeroasele beneficii pentru sănătatea ta!
  • Publicat:
7 efecte secundare uimitoare ale consumului zilnic de banane
7 efecte secundare uimitoare ale consumului zilnic de banane Sursa foto: Shutterstock

Bananele se află printre preferințele oamenilor atunci când se gândesc ce gustare să aleagă între mese. Sunt delicioase, convenabile la preț și foarte accesibile. Cu toate acestea, mulți se întreabă dacă aceste fructe sunt cu adevărat demne de laudă pentru că sunt o sursă bună de potasiu sau merită critici pentru că au un conținut prea mare de zahăr?

În acest articol, vom explora dovezile referitoare la beneficiile bananelor pentru sănătate și vom determina dacă pot face sau nu parte dintr-o dietă sănătoasă. Iată câteva lucruri pe care le puteți experimenta dacă mâncați banane în fiecare zi:

1. Reglează tensiunea arterială

Potrivit unor cercetători, unul dintre beneficiile consumului de banane este că acestea pot fi de mare ajutor în reglarea tensiunii arteriale, datorită cantității mari de potasiu și a nivelului scăzut de sodiu.

Potasiul găsit în banane ar putea fi benefic pentru sănătatea inimii și pentru persoanele care încearcă din greu să reducă nivelul tensiunii arteriale.

În plus, potasiul este un nutrient important care susține sănătatea inimii. Așadar, consumul regulat al acestei gustări tropicale ar putea să reducă semnificativ riscul de apariție a unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral.

2. Reglează nivelul de zahăr din sânge

Pe baza gustului lor dulce, ai crede că bananele ar putea lucra împotriva menținerii unui nivel sănătos de zahăr în sânge. Cu toate acestea, cercetările arată contrariul. Consumul de banane poate fi, de fapt, benefic pentru glicemie.
Bananele au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la reducerea riscului de diabet de tip 2.

3. Ar putea reduce semnificativ daunele cauzate de radicalii liberi

Bananele, ca alte fructe și legume, conțin antioxidanți care sunt importanți în ceea ce privește combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi. Acest lucru este semnificativ pentru că, în timp, radicalii liberi din organism se pot acumula și pot duce la inflamații și boli cronice.

4. Ajută digestia și sunt de ajutor în ceea ce privește sănătatea intestinală

Bananele sunt o resursă nutrițională excelentă pentru întreaga ta sănătate digestivă. Aceste fructe sunt o sursă excelentă de fibre dietetice, care pot ajuta digestia.
Bananele necoapte pot fi benefice pentru sănătatea intestinului datorită conținutului lor de amidon, care este un tip de fibră prebiotică care hrănește bacteriile „bune” din intestin.
De fapt, unele cercetări sugerează că două banane pe zi, înainte de mese, poate ajuta chiar la reducerea balonării, datorită conținutul lor de potasiu care atenuează retenția de lichide în organism.

5. Benefice pentru creșterea musculară și recuperarea în urma antrenamentelor intense

Acest mineral electrolit se descompune în ioni (particule cu sarcini electrice) atunci când este dizolvat în apă sau fluide corporale. Acești ioni ajută la penetrarea nutrienților în celule, ajută la îndepărtarea deșeurilor din celule și ajută nervii, mușchii, inima și creierul să funcționeze așa cum ar trebui.

Bananele sunt o gustare excelentă pentru sportivi și cei care fac mișcare, deoarece oferă electroliți care se pierd în mod obișnuit în transpirație. Bananele reduc crampele musculare după antrenament.

Cercetările arată că magneziul este un nutrient care poate ajuta la contracția musculară, relaxarea și sinteza proteinelor, ceea ce este excelent pentru construirea masei musculare slabe.

6. Oferă energie și contribuie la slăbire

Bananele conțin zaharuri naturale, cum ar fi glucoza, fructoza și zaharoza, care pot oferi un impuls rapid de energie.
În plus, cercetările indică faptul că magneziul din banane poate ajuta în mod natural la creșterea abilităților lor de energizare, datorită modului în care acest nutrient poate susține funcția metabolică sănătoasă, contribuind și la lipoliză, un proces fiziologic în care corpul tău descompune depozitele de grăsimi, transformându-le în energie.

7. De ajutor în odihnă și starea de bine

Bananele conțin triptofan, un aminoacid care poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea simptomelor de depresie.
Alături de triptofan, studiile arată, de asemenea, o corelație între consumul de magneziu și starea de spirit îmbunătățită, cogniție și calitatea somnului. Bananele vă oferă 8% din necesarul zilnic de magneziu.

Surse: msn.com, eatthis.com, eatingwell.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân