Ce este dieta 30-30-30 care a devenit virală pe Tiktok

  • Publicat:
Ce este dieta 30-30-30 care a devenit virală pe Tiktok

Tot mai mulți internauți laudă dieta 30-30-30 și sunt mulțumiți de rezultatele rapide pe care aceasta le aduce cu sine. Chiar și unii nutriționiști recunosc beneficiile dietei, mai ales că ea include și mișcare și sport.

Dieta 30-30-30: ce este, cum a apărut

Dieta 30-30-30 reprezintă un adevărat plan de slăbit, un plan care it schimbă parțial stilul de viață și care te ajută nu doar să scapi de kilogramele nedorite, ci și să capeți mai multă energie și un tonus foarte bun.

Dieta a fost concepută de tânărul american Tim Ferris, investitor, antreprenor și podcaster, autor al unei serii de cărți motivante.

Planul de slăbit pare simplu și tocmai de aceea a cucerit atât de mulți adepți care au fost dispuși să îl încerce. Dieta se bazează pe proteine: trebuie să consumi 30 de grame de proteine în primele 30 de minute de când te trezești apoi să faci gimnastică (sau un sport ușor) timp de 30 de minute.

Planul lui de slăbit 30-30-30 nu impune alte restricții, nu trebuie să numeri caloriile, nu trebuie să reduci drastic alimentele mai grase sau mai dulci. Trebuie doar să ții cont să consumi alimente care în totalitate să ajungă la 30gr de proteine dimineața.

@timferriss The “30 in 30” rule for fat loss from my book The 4-Hour Body. Order it here: tim.blog/books #weightloss #slowcarbdiet #30gofprotein #fatloss #health ♬ original sound – Tim Ferriss

Cum te ajută dieta 30-30-30?

Ei bine, alimentele bogate în proteine pe care trebuie să le consumi la micul dejun, potrivit lui Ferris, oferă sățietate imediată și întârzie senzația de foame.

În plus, trebuie menționat faptul că alimentele bogate în proteine accelerează arderile, ceea ce înseamnă că folosești mai multă energie pentru a o metaboliza grăsimile.

De asemenea, exercițiile moderate sau un sport ușor, efectuat timp de 30 de minute, după micul dejun, te ajută să pierzi în greutate, să îți tonifici musculatura, să îți consolidezi sistemul osos și să îți tonifici inima.

Posibile dezavantaje ale dietei 30-30-30

Dieta 30-30-30 nu a fost studiată îndeajuns pentru a fi recomandată drept o soluție universală pentru toți cei care au probleme cu kilogramele. Este prematur să ne pronunțăm că planul alimentar funcționează și duce la pierdere în greutate, notează Mayo Clinic.

Cum poți ține dieta 30-30-30

Pregătește un mic dejun care să conțină în medie 30 de grame de proteine:

  • 2 – 3 ouă fierte țări, 2 felii de pâine prăjită, o felie subțire de piept de pui la grătar
  • Omletă din 3 ouă, brânză telemea, 2 ciuperci pe grătar
  • 250 ml smoothie de fructe făcut cu pudră de proteine
  • 200 ml iaurt grecesc cu nuci
  • 150 gr brânză de vaci cu ananas, stafide și nuci
  • 1 felie de pâine proteică, unt și 2 ouă fierte tari
  • 200 gr quinoa cu piept de pui fiert și ouă fierte
  • 100 gr de boabe mari de fasole fierte (din conservă) sau icre de fasole sau 50 gr de brânză.

Citește și: Toast cu iaurt grecesc, micul dejun care a luat TikTok-ul cu asalt

Fă gimnastică/un sport ușor timp de 30 de minute:

  • Învață câteva exerciții cardio pe care le poți face ușor acasă
  • Ieși la plimbare în pas rapid în parcul de lângă casă
  • Sari coarda
  • Aleargă ușor pe bandă
  • Dansează

FOTO: Shutterstock | SURSA: HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân