5 tipuri de alimente care îți distrug părul

  • Publicat:
5 tipuri de alimente care îți distrug părul

Este nevoie de mai mult decât un șampon excelent pentru a-ți ajuta părul să arate cel mai bine. La fel cu unghiile, părul este un indicativ excelent al stării tale generale de sănătate.

Din fericire, există multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți menține scalpul și părul sănătoase. Și totul începe cu ce ai pe farfurie. Iată câteva alimente pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să ai părul mai sănătos:

Dulciurile

Atunci când consumi ceva plin de zahăr sau făcut din făină rafinată, precum pâinea albă, acest lucru determină creșterea bruscă a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce declanșează o creștere a insulinei. Acest lucru, la rândul său, determină organismul să elibereze mai mulți androgeni. Aceștia sunt hormoni care pot determina foliculii de păr să se micșoreze, astfel că ar putea duce potențial la pierderea părului.

Prea multă proteină animală

Dieta Keto ar putea funcționa pentru talia ta, dar nu este benefică pentru părul tău. Proteina este esențială pentru construirea unui păr puternic, dar nu dacă exagerezi cu proteina animală în detrimentul altor nutrienți. 

Optează pentru o proteină vegetală cu un conținut mai mare de fibre și astfel vei obține o varietate mai largă de nutrienți, ceea ce este foarte important pentru sănătatea generală, dar și pentru sănătatea părului tău. Cheia? Asigură-te că obții din alimentație suficientă cisteină, aminoacidul care este precursorul cheratinei, care este principala proteină structurală din păr. Surse bune includ broccoli, germeni de grâu și ardei roșu.

Alimentele cu conținut scăzut de fier și zinc

O cantitate prea mică din aceste minerale importante poate duce la un păr lipsit de strălucire. Dacă vrei să-ți crească părul mai puternic, ia-ți fierul din alimente de origine animală, în special din carne de vită, pui și pește. Nu mănânci carne? Fasolea și frunzele verzi sunt, de asemenea, surse bune de fier. Și consumul de fructe de mare precum stridiile, dar și cerealele integrale te ajută să ai suficient zinc.

Peștele cu conținut ridicat de mercur

Consumul abundent de pește cu acizi grași omega-3 ajută la reducerea inflamației și susține creșterea părului. Asigură-te doar că eviți peștele cu conținut ridicat de mercur, cum ar fi peștele-spadă, care poate duce la pierderea părului. Alegeri mai sănătoase pentru părul tău includ somonul, tonul la conservă și halibutul, care este, de asemenea, bogat în magneziu.

Alcoolul

Berea, vinul și băuturile spirtoase pot interfera cu modul în care organismul tău metabolizează zincul, un mineral crucial pentru sănătatea părului. Prea mult alcool te poate și deshidrata, ceea ce poate afecta părul. Alcoolul poate face ca părul tău să devină mai uscat, mai fragil și mai predispus la rupere. Deci, în timp ce puțin vin roșu poate fi benefic pentru inimă, nu este la fel de bun pentru podoaba ta capilară.

Mâncarea grasă

Alimentele care sunt bogate în grăsimi saturate și uleiuri hidrogenate pot bloca porii, chiar și pe scalpul tău. Acest lucru ar putea duce, la rândul său, la pierderea părului. Vinovații? Orice produs făcut cu grăsimi trans, cum ar fi margarina solidă, produsele de patiserie sau biscuiții. Și încearcă să folosești un airfryer pentru a-ți face mâncărurile prăjite preferate fără atât de mult ulei.

Sursă foto: Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being