5 lucruri pe care probabil nu le știai despre banane

  • Publicat:
5 lucruri pe care probabil nu le știai despre banane

Bananele sunt unele dintre cele mai iubite fructe la nivel mondial și pe bună dreptate. Sănătoase și delicioase, surse de nutrienți importanți, acestea au chiar și o zi în care sunt sărbătorite: 1 mai. 

Iată și cinci lucruri pe care, cel mai probabil, nu le știai despre banane:

  1. Cu peste 10.000 de ani vechime, bananele sunt cele mai „bătrâne” fructe din lume – asta înseamnă sunt de aproximativ cinci ori mai vechi decât Colosseumul din Italia sau Partenonul din Grecia.

  2. Cultivate în peste 150 de țări, se crede că există mai mult de 1.000 de tipuri de banane în lume, care sunt subdivizate în 50 de grupuri. Cea mai comună este Cavendish, cel mai des produsă pentru piețele de export.

  3. Bananele sunt compuse din 75% apă – asta este chiar mai mult decât corpul uman care este alcătuit în proporție de 60% apă.

  4. Delicioasele banane sunt și cea mai bună sursă de vitamina B6 dintre fructe, care ajută la formarea globulelor roșii și a anumitor substanțe chimice din creier.

  5. Bananele sunt întotdeauna îndoite datorită unui fenomen cunoscut sub numele de geotropism – odată dezvoltate, în loc să crească spre pământ, bananele se îndreaptă spre soare.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân