Alimentul de care mulți români se feresc, dar care te ajută să slăbești 10 kilograme în doar o lună

  • Publicat:
Alimentul de care mulți români se feresc, dar care te ajută să slăbești 10 kilograme în doar o lună

Dudele albe sprijină în tratarea diabetului zaharat, în cazul colesterolului ridicat, luptă împotriva bolilor de inima și, potrivit celor mai recente cercetări, ajută și la pierderea în greutate.

Aceste fructe minune au un conținut bogat în glucide, pectine, vitamina C, caroten vegetal, antioxidanți, minerale și pot fi consumate ca atare, având un gust revigorant sau uscate la soare, având un gust dulce și o textură delicioasă.

Beneficiile dudelor albe

Conțin mulți antioxidanți

Organismul nostru are nevoie de mulți antioxidanți pentru a lupta împotriva radicalilor liberi. Dudele albe sunt o sursă bogată de antioxidanți și resveratrol. Un studiu realizat de Centrul De Sănătate și Știință din Texas, a descoperit faptul că resveratrolul are proprietăți de combatere a mai multor boli de inimă.

Reduc colesterolul

Frunzele de dus pot ajuta la scăderea colesterolului și reduc riscul de acumulare a plăcilor din artere. Pentru sănătatea inimii, încercați ceaiul din frunze de dud alb.

Citește și: Ceaiul de frunze de dud – ameliorează bolile de ficat, diabet şi gastrită

Sprijină imunitatea

Datorită conținutului ridicat de vitamina C și flavonoide, stimulează în mod natural imunitatea, previne gripa și răceala, tusea și alte afecțiuni.

Elimină toxinele din organism

Fructele, dar și frunzele de dud alb pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin transpirație. De asemenea, consumul de dude albe favorizează digestia, stimulează apetitul și secreția acidului gastric, eliminând astfel constipația.

Menține controlul zahărului din sânge

Dudele albe, în special cele uscate, conțin jumătate din aportul de zahăr găsit în stafide, de pildă! Frunzele de dud conțin și acestea substanțe chimice care pot stabiliza zahărul din sânge.

Citește și: Extractul din dud alb mentine glicemia la un nivel normal

Ajută în cazul problemelor cutanate

Frunzele de dud pot fi un remediu excelent pentru unele probleme ale pielii, precum semnele cauzate de acnee (pustule) sau roșeață. Mai mult, frunzele de dud alb ajută și la intinerirea pielii, o face mai luminoasă și mai puțin uscată.

Facilitează scăderea în greutate

Dudele albe au efecte remarcabile și în cazul kilogramelor în plus! Acestea nu conțin grăsime saturată, ceea ce le face o opțiune gustoasă și sănătoasă în cazul persoanelor care se confruntă cu greutatea.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân