Alimentele care te fac agresiv și anti-social. Sau cum îți influențează mâncarea comportamentul?

Află care sunt acele alimente consumate în exces sporesc comportamentul agresiv și anti-social, ducând chiar și la delincvență.
  • Publicat:
Alimentele care te fac agresiv și anti-social. Sau cum îți influențează mâncarea comportamentul?
Nu mai mânca următoarele alimente: te fac agresiv și anti-social!

Mai multe studii realizate de-a lungul ultimilor 30 de ani în centre și institute de reabilitare sau reeducare au identificat o legătură de cauzalitate între alimentele pe care le consumăm (sau lipsa lor) și comportamentul agresiv sau anti-social. 

Un exemplu extrem de elocvent este cel care a demonstrat că o dietă zilnică ce are un aport redus de zahăr rafinat a redus semnificativ comportamentele antisociale în rândul deținuților minori.

Deși nu există încă dovezi clare și de necombătut, totuși oamenii de știință au creat o premisă demnă de luat în calcul: dietele bogate în aditivi, coloranți, zaharuri au capacitatea de a spori hiperactivitatea și alți stimuli ai agresivității.

Mai mult, dietele caracterizate de produse rafinate conțin o cantitate mică de crom, vital pentru metabolizarea zahărului. Ceea ce înseamnă că insulina nu poate controla nivelul de glucoză din sânge și pot apărea crize de hipoglicemie.

Pentru că în momentul în care suferi de hipoglicemie, creierul primește mai puțină glucoză decât de obicei, el poate declanșa comportamente agresive sau anti-sociale.

Altfel, este bine cunoscut faptul că, atunci când consumăm cu precădere zaharuri sau alimente procesate, avem de-a face cu un deficit de nutrienți foarte importanți pentru echilibrul organismului în general.

De exemplu, o cantitate redusă de tiamină îi poate face pe oameni impulsivi și intoleranți la critici sau problemele din jur.

Alimentele care te fac agresiv și anti-social

Pâinea albă, biscuiții, prăjiturile, zahărul sunt pe lista acelor alimente ce pot avea efecte negative nu numai asupra sănătății corpului, dar și în ceea ce privește temperamentul uman.

De asemenea, un consum în exces de cafea, ceai și alcool (care alungă inhibițiile naturale) poate fi generator de comportamente violente.

Pentru păstrarea unui echilibru atât fizic, cât și psihic, este recomandat să consumăm pe cât posibil cantități echilibrate de pâine și cereale integrale, legume și fructe și să reducem semnificativ cantitățile din produsele enumerate mai sus.

Citește și: Ce se poate întâmpla dacă mănânci din greșeală alimente mucegăite

Citește și: 5 alimente care intensifică senzația de foame

Citește și: 15 alimente cu efect calmant. Conțin o vitamină care „sedează” natural anxietatea

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân