5 alimente care intensifică senzația de foame

  • Publicat:
5 alimente care intensifică senzația de foame
Sursa foto: shutterstock

Potrivit specialiștilor, există produse alimentare fără nicio substanță nutritivă, ceea ce înseamnă că din punct de vedere nutrițional sunt nule. Așa că, în ciuda faptului că le-ai consumat la o masă, corpul tău nu consideră același lucru, fiindu-i în continuare foame. Iată care sunt alimentele care, după părerea experților, te vor face să îți fie foame la scurt timp după ce le-ai consumat.

5 alimente care intensifica senzația de foame

Cerealele integrale

O alegere atât de populară pentru micul dejun, cerealele sunt de obicei digerate și absorbite rapid, iar asta poate duce la ridicarea și apoi la scăderea bruscă a nivelului glicemic. O alegere potrivită ar fi să le consumi cu proteine. Iată câteva idei:

  • fulgi de ovăz cu unt de arahide
  • pâine toast cu avocado
  • brânză cottage cu fructe

Citește și: Cereale integrale cu cremă de brânză şi fructe pentru micul dejun

Produsele de panificație

Da, pâinea și produsele de patiserie te pot face să te simți plină imediat după ce le-ai mâncat. Însă nu sunt cea mai potrivită alegere dacă vrei să ai energie pentru întreagă zi. Dacă vrei să savurezi totuși un covrig/croissant, mănâncă-le împreună cu un ou sau cu șuncă presată, de pildă.

Citește și: Covrigi la 1 leu – ţin de foame, dar ne îmbolnăvesc!

Iaurturile slab calorice

Da, iaurturile slabe în grăsimi sunt sănătoase, însă nu și sățioase. Ele conțin zahăr adăugat prin intermediul aromelor și fructelor pe care le folosesc producătorii pentru a obține gustul dorit. Dacă totuși, alegi la micul dejun un iaurt degresat, adaugă și o banană sau câteva nuci/fructe de pădure pentru a obține o gustare care te va umple de energie până la următoarea masă.

Orezul expandat

Rondelele de orez expandat sunt gustarea favorită atunci când vine vorba de un snack pe fugă. Alege să le consumi însă cu brânză cottage sau cu unt de arahide pentru a avea o oarecare valoare nutrițională.

Citește și: Rondelele de orez expandat: o gustare simplă, numeroase beneficii

Batoanele granola

Gustul dulce al batoanelor granola te poate păcăli fără să îți dai seama. Și asta pentru că dulcele îți face foame dacă nu este combinat cu grăsimi sau fibre. Te poți simți plină de energie o oră după ce ai consumat un astfel de baton, însă după acea senzația de foame va reapărea. Iar tu va trebui să potolești foamea tot cu ceva dulce, ceea ce poate fi dăunător pentru greutatea optimă.

Surse: Very Well Fit, Hindustan Time, Web Md

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dieta în funcție de personalitatea ta
Dieta în funcție de personalitatea ta
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân