Alimente pe care să le consumi pentru o piele strălucitoare

  • Publicat:
Alimente pe care să le consumi pentru o piele strălucitoare

Există o mulțime de alimente care contribuie în mod semnificativ la sănătatea pielii, dar unele sunt mai valoroase atunci când sunt consumate crude. Iată câteva dintre alimentele care îți fac pielea strălucitoare. 

Kale și spanac

Varza kale și spanacul ajută la menținerea fermității pielii deoarece conțin fitonutrienți care oferă protecție suplimentară împotriva daunelor provocate de soare. Spanacul este deosebit de bun pentru sănătatea pielii deoarece este plin de nutrienți precum beta-carotenul și luteina, care s-a demonstrat că îmbunătățesc elasticitatea pielii.

Sfat: Încearcă să consumi aproximativ 3 căni din oricare dintre aceste verdețuri pe săptămână. Fiecare este perfectă ca bază pentru o salată și chiar mai gustoase amestecate împreună.

Nuci și fistic

Nucile și fisticul sunt surse bogate de vitaminele B și E care ajută la protejarea împotriva deteriorării celulare. Vitamina E este un antioxidant puternic care luptă împotriva radicalilor liberi și a oxidării care îmbătrânesc prematur pielea, în timp ce vitamina B ajută la circulație, oferind pielii o strălucire sănătoasă și tânără.

Sfat: Asociază nucile cu un carbohidrat sănătos, precum fructele, pentru a ajuta la încetinirea digestiei și descompunerea zahărului.

Fructe de pădure și citrice

Fructele de pădure sunt pline de antioxidanți care întârzie îmbătrânirea, precum și de fibre, care ajută la eliminarea toxinelor. Fructele citrice sunt pline de vitamina C, un antioxidant puternic care, de asemenea, stimulează producția de colagen pentru o piele moale și suplă.

Sfat: Gândește-te la o salată proaspătă de citrice și fructe de pădure ca la un tratament de frumusețe delicios pe care îl mănânci!

Mere

Ca și citricele, merele sunt de asemenea bogate în vitamina C, utilă pentru producția de colagen. Cuprul din mere ajută la producerea de melanină, pigmentul maro-negru din piele care acționează ca un protector natural împotriva soarelui.

Sfat: Adaugă un măr tăiat în salata sau iaurtul tău.

Lapte de migdale

Această băutură este grozavă pentru pielea ta deoarece conține cupru, care stimulează producția de colagen, precum și mangan, un mineral care ajută la protejarea pielii împotriva daunelor provocate de razele UV.

Sfat: Folosește laptele de migdale așa cum ai folosi laptele obișnuit: ca băutură, în cereale sau amestecat cu fructe congelate pentru un smoothie gustos și nutritiv.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Dietă pentru o piele sănătoasă, ca la carte: alimentele care te întineresc, te ajută să scapi de riduri și să pari mai odihnită

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc